Ministerul Mediului a demarat programul „Infrastructură de alimentare verde’, care oferă posibilitatea persoanelor juridice să realizeze proiecte de dezvoltare a infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice și hibride tip plug-in. Proiectele vor putea fi depuse între 5 septembrie – 15 octombrie 2016, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).
Programul „Infrastructură de alimentare verde’ are o țintă clară: 6.000 de puncte de alimentare instalate până în 2020. Pentru anul curent, organizatorii au pregătit 70 de milioane de lei, sumă care ar urma să acopere dezvoltarea a 420 de stații de încărcare cu putere normală (22 kW, curent alternativ) și a altor 420 de stații cu încărcare rapidă (peste 22 kW, curent continuu).
‘Am creat un întreg pachet care să răspundă ţelului european privind promovarea transporturilor cu zero emisii. Programele „Rabla Plus” şi „Infrastructură de alimentare verde” au forţa de a rupe barierele care au ţinut pe loc dezvoltarea transportului urban verde în România şi de a face tranziţia tot mai mult în viitor de la carburant la curentul electric. Vrem ca pe măsură ce punctele de încărcare vor fi finalizate să le actualizăm într-o hartă online pe care orice şofer să o poată consulta înainte de a pleca spre orice destinaţie’, a declarat Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
Locurile vizate pentru dotarea cu astfel de prize sunt parcările publice, parcări care deservesc punctele de interes public (baze sportive, săli de spectacole, instituţii publice, centre comerciale, unităţi hoteliere, gări, aeroporturi, benzinării), parcări cu acces direct la autostrăzi, drumuri naţionale sau europene.
Suma maximă care poate fi solicitată este de 900.000 de lei.
Via | Digi24