Raliul Estoniei, următoarea etapă europeană pentru Cristiana Oprea și Alexia Parteni

Echipajul feminin românesc de raliuri Cristiana Oprea/Alexia Parteni este pregătit să revină în acest weekend pe macadam, pentru a patra etapă din Campionatul European de Raliuri. Raliul Estoniei (5-7 iulie) este o competiție de calibru mondial, în ultimii patru ani fiind parte din calendarul Campionatului Mondial de Raliuri FIA WRC.

Sezonul 2024 a început cu o serie de momente dificile pentru pilotul Cristiana Oprea și copilotul Alexia Parteni, nereușind să ajungă la finish-ul primelor două etape europene, în Ungaria și Insulele Canare. Însă sportul le-a demonstrat că fiecare lecție este un pas important pentru progres, iar obiectivul fetelor rămâne neschimbat pentru Raliul Estoniei: să crească ritmul de la o probă la alta și să obțină puncte în clasamentul ERC4 dedicat mașinilor cu tracțiune față, unde sunt înscriși 15 concurenți.

 

 

Autodepășirea este cuvântul cheie pentru pilotul Cristiana Oprea și în cadrul noului rol de ambasador al brandului Autovit.ro, parte a OLX Group. Participarea ei continuă în Campionatul European de Raliuri și mulțumită acestui nou proiect de conținut digital în industria auto, Cristiana fiind astfel cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului ambițios setat la începutul anului, prezența la șase din cele opt etape programate în campionat.

Realizările remarcabile ale Cristianei Oprea la raliuri, împreună cu pasiunea pentru mașini și spiritul de autodepășire, o fac reprezentanta perfectă a brandului nostru. Drumul ei de la o pasionată de motorsport la un pilot profesionist de raliu și o deschizătoare de drumuri pentru femeile din motorsportul românesc reprezintă un exemplu puternic de determinare și inovație pe care Autovit.ro îl susține.', a declarat Andrei Dumuța, General Manager Autovit.ro.

În ciuda lipsei de experiență pe macadam, locul 8 de pe care au fost forțate să se retragă chiar în ultimii kilometri la Raliul Ungariei le-a dat încredere fetelor să accepte provocarea încă unui raliu nou pentru ele, de data aceasta pe drumurile rapide de macadam specifice țărilor baltice. Raliul Estoniei se va desfășura pe 5-7 iulie în regiunea orașului Tartu și are programate 14 probe speciale care cumulează 188 kilometri cronometrați de-a lungul celor trei zile de concurs (vineri-duminică).

 

 

Acțiunea la Raliul Estoniei începe miercuri, 3 iulie, cu o sesiune de antrenamente premergătoare concursului, esențială Cristianei și Alexiei pentru reacomodarea cu Opel Corsa Rally4 după două luni de pauză datorată bugetului limitat. Joi urmează recunoașterea traseului, 12 ore în care echipajul va parcurge probele speciale în condiții normale de drum, pentru a scrie dictarea specifică. Startul oficial se va da vineri seara din piața Primăriei Tartu, în apropierea căreia se va desfășura apoi superspeciala Tartu vald.

În weekend sunt așteptați pe probe mii de spectatori locali și internaționali, fanii estonieni fiind  în mod special recunoscuți pentru pasiunea lor și atmosfera frumoasă pe care o creează la raliuri. La start se vor afla și eroii locali Ott Tänak și Martin Järveoja, echipaj oficial al echipei WRC Hyundai Motorsport. Raliul poate fi urmărit live și pe Rally.TV.

Cristiana Oprea este susținută în 2024 de UniCredit Leasing și Vitesco Technologies, cărora li s-au alăturat iAMSport, Vitamin Aqua și partenerii media ProFM, AutoBild România și RallyFish. Participările internaționale sunt posibile sub licență Automobil Clubul Român. Mai multe informații despre proiectele în care Cristiana este implicată puteți afla pe blogul său cristianaoprea.ro, pe instagram @crissoprea sau pe pagina de facebook Cristiana Oprea.

 

 

Credit foto: Flat Out Media

Adaugă un comentariu