Tracțiune spate pentru noua variantă entry-level a SUV-urilor Porsche Macan, plus alte noi extinderi alte ofertei.

Porsche a dublat numărul de variante din oferta primului său SUV complet electric. În timp ce versiunea de bază Porsche Macan cu tracțiune spate se concentrează în primul rând pe eficiență și autonomia ridicată, noul Porsche Macan 4S se va integra în segmentul dintre Macan 4 și Macan Turbo.

La fel ca versiunile anunțate la începutul lui 2024, Porsche Macan 4S este echipat cu sistemul Porsche Traction Management (ePTM) controlat electronic, care dozează forța motrice pe punțile din față și din spate de aproximativ cinci ori mai rapid decât un sistem convențional de tracțiune integrală.

Noua variantă Porsche Macan entry-level este alimentată de o baterie de înaltă tensiune cu o capacitate brută de 100 kWh. Propulsia este asigurată exclusiv de motorul punții din spate, utilizat și la Macan 4, cu un diametru de 210 milimetri, o lungime activă de 200 mm și o putere de 250 kW (340 CP). Motorul electric are un invertor de impulsuri de 480 de amperi (PWR) în care materialul semiconductor este carbura de siliciu (SiC), un material extrem de eficient, utilizat pentru a oferi o eficiență mai mare. Acesta reduce semnificativ pierderile de comutare în PWR și permite frecvențe de comutare mai mari. În combinație cu Launch Control, Macan produce o putere de supraalimentare de până la 265 kW (360 CP), iar cuplul maxim este de 563 Nm. La plecarea de pe loc, mașina atinge pragul de 100 km/h în 5,7 secunde și are o viteză maximă de 220 km/h. Renunțând la tracțiunea integrală, această variantă Porsche Macan este cu 110 kg mai ușoară decât Macan 4, de unde a rezultat o autonomie WLTP mixtă de până la 641 km.

Macan 4S are un nou motor pe puntea spate și un puternic invertor de impulsuri SiC, de 600 de amperi. Motorul electric are un diametru de 230 milimetri și o lungime activă de 150 milimetri. Împreună cu motorul pe puntea din față utilizat și la Macan 4 și Turbo, este realizată o putere de sistem de 330 kW (448 CP) cu o supraalimentare de scurtă durată a puterii până la 380 kW (516 CP). Cu Launch Control, cuplul maxim este de 820 Nm. Performanțele sunt impresionante: cu Launch Control, Macan 4S realizează sprintul standard de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde și are o viteză maximă de 240 km/h. Are o autonomie WLTP în regim mixt de până la 606 km. Macan 4S este echipat standard cu control electronic al amortizării Porsche Active Suspension Management (PASM). Suspensia pneumatică adaptivă cu sistem de nivelare și reglare pe înălțime, Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) și direcția pe puntea spate permit optimizarea suplimentară a șasiului pentru performanță și confort sporit.

Cele două modele noi beneficiază implicit de toate calitățile celei de-a doua generații Porsche Macan, inclusiv designul progresiv, atemporal, cu aerodinamică optimizată pentru gamă (Cx = 0,25). Arhitectura de 800 V a Premium Platform Electric (PPE) permite o capacitate de încărcare DC de până la 270 kW. Bateria de înaltă tensiune poate fi încărcată de la 10 la 80 % în aproximativ 21 de minute la o stație de încărcare rapidă performantă.

Odată cu electrificarea gamei Macan, Porsche a introdus un sistem complet nou de afișare și control pentru SUV-ul său de succes. Porsche Driver Experience oferă o combinație de elemente digitale și analogice. Acestea includ un grup de instrumente cu un afișaj curbat de 12,6 inchi, un afișaj pentru pasageri de 10,9 inci, un afișaj head-up cu tehnologie de realitate augmentată și iluminare ambientală cu o lumină de comunicare. Porsche a modernizat din nou complet designul ecranelor pentru toate modelele Macan. Acum cuprinde o nouă animație de start, un aspect actualizat de ultimă generație și noua aplicație Themes, care poate fi utilizată pentru a ajusta culoarea de fundal a afișajelor și iluminarea ambientală pentru a se potrivi cu culoarea exterioară, cu o paletă de douăsprezece culori.

Cele două noi modele Macan sunt disponibile pentru comandă acum și vor fi livrate clienților în a doua jumătate a anului. Prețurile cu TVA și echipamente specifice țării încep, în Romania, de la 83.104,84 de euro pentru Macan și 93.636,34 de euro pentru Macan 4S.

Adaugă un comentariu

Articole similare