(P) Cum să găsești acel parfum care să te definească perfect?

Adori momentele în care intri într-un magazin de parfumuri și simți cum te învăluie miresme care te poartă parcă într-o altă lume? Vrei și tu să găsești unul care să ți se potrivească perfect, pentru că deși ai încercat o mulțime, simți că nu ai aflat Alesul.

Nu-ți face griji, este perfect normal să fie așa, pentru că există o mulțime de arome care ne plac, dar atunci când le folosim, parcă nu ni se potrivesc atât de bine. Hai să citești rândurile de mai jos pentru a te ajuta să găsești parfumul potrivit, care să fie un fel de amprentă olfactivă distinctă a ta!

Citește despre descrierile parfumurilor

Ce zici de seturile cadou de parfumurile pentru femei? Sunt atât de multe, încât nu credem că am termina prea curând dacă ne-am apuca să scriem despre toate. Nici tu nu ai avea răbdarea să citești tot.

De aceea, gândește-te la acele arome care îți plac și apoi citește descrierile parfumurilor pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile. De asemenea, atunci când încerci un parfum nou, așteaptă măcar un sfert de oră pentru a simți ‘inima’ parfumului, pentru că aceasta este aroma care îl va defini și care se va simți pe parcursul unei perioade mai îndelungate.

Nu testa mai multe parfumuri deodată

Pe cât posibil, nu testa mai multe parfumuri la o simplă ședință de shopping, pentru că îți dai seama și singură de ce facem această recomandare. Aromele din magazin pot fi destul de copleșitoare și așa, și acestea îți pot influența simțul mirosului. Mai bine procedează astfel: optezi pentru două – trei, maxim cinci parfumuri care te interesează, aplică un puf din fiecare pe o hârtie de tip tester și apoi… pleacă din magazin. Da, ai citit bine, pleacă din magazin și găsește un loc, în aer liber, unde poți inspira aromele fiecăruia pe îndelete și vei sesiza cel mai bine cum evoluează aroma.

Nu te hotărî rapid, ci mai testează arome

Chiar dacă pare că ai găsit un parfum care să fie pe placul tău, nu te limita la acesta ci testează și alte arome, pentru că s-ar putea să descoperi unele noi, care să îți atragă atenția și care să parcă că se identifică perfect cu personalitatea ta.

Atunci când inspiri, care este aroma care te facă să simți anumite emoții frumoase? Este vreuna care parcă ‘vorbește’ cel mai bine despre ceea ce te definește ca persoană? Ești cu un pas mai aproape de a găsi parfumul perfect pentru tine!

Testează pe pielea ta

Nu lua decizia de a cumpăra un parfum numai după ce ai inspirat o aromă plăcută de pe hârtia de test. Este posibil ca atunci când intră în contact cu pielea ta, aroma parfumului să se schimbe și să nu mai fie chiar atât de mult pe placul tău! Așadar, orice parfum trebuie testat și pe piele înainte de a-l cumpăra.

Optează pentru zona gâtului sau, varianta clasică, încheietura mâinii. Așteaptă în jur de 30 de minute, timp în care te mai plimbi prin magazin, și apoi inspiră aroma care se degajă de la încheietura mâinii. Dacă și în continuare îți place la nebunie, nimic nu te deranjează sau te irită, atunci poți răsufla ușurată: chiar ai găsit parfumul perfect și nu mai ai niciun motiv pentru a renunța la el!

Repetă ori de câte ori este nevoie

Deși poate că o bună perioadă ai adorat un anumit parfum, acum simți că nu te mai reprezintă. Este și normal să fie așa, pentru că nici tu nu mai ești cea de acum câțiva ani.

De aceea, acum este timpul să regăsești din nou aroma potrivită pentru tine, așa că începe să reiei procesul pe care ți l-am detaliat ceva mai sus.

Aroma parfumul preferat și legătura ei cu personalitatea ta

Specialiștii sunt de părere că aroma preferată a parfumului ne poate da informații despre personalitatea celei care o adoră. Au făcut și unele studii în acest sens pe care le-au publicat, iar la ce rezultate au ajuns, te invităm să descoperi în continuare.

Aroma de citrice, preferatele persoanelor de încredere

Dacă aroma de citrice este cea preferată de tine, se pare că ești genul de persoană pe care te poți baza la nevoie. În același timp, ambiția ta poate fi văzută și ca o dovadă a autorității pe care dorești să o impui, sau ești percepută drept o persoană mai agresivă. Se spune că liderii înăscuți vor prefera întotdeauna arome de citrice pentru parfumurile lor.

Note florale pentru cei empatici

Ești genul de persoană empatică, și care atunci când ia o decizie se gândește mai mult cum îi va afecta asta pe cei din jur și nu pe ea? Atunci sigur iubești aromele florale. De asemenea, ești recunoscută pentru răbdarea ta, curiozitatea înăscută și sunt cei mai buni parteneri la lucrul în echipă.

Parfumuri fructate pentru neîncrezători

În mod paradoxal, parfumurile fructate ar fi preferatele celor neîncrezători, cinici, uneori irascibili, și care nu pierd niciun prilej pentru a-și manifesta ironia, chiar și când vine vorba despre propria persoană. Poate nu ar fi chiar greșit să începi să te controlezi ceva mai mult, pentru că nu tu ești Soarele și ceilalți planetele care orbitează în jurul tău.

Arome orientale, pentru persoanele extrovertite

O persoană extrovertită, gata mereu să încerce gusturi noi, să pornească într-o aventură și să cunoască locuri și persoane va adora, din câte se pare, aromele orientale.

Adoră zgomotul, distracția, și nimic nu îi face să se simtă mai triști decât o vizită într-o galerie de artă unde nimic nu le atrage atenție. Sunt persoane solare și au o mulțime de prieteni în jurul lor.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare