(P) Vrei să obții sau să înnoiești carnetul? Nu uita de această fișă

Dacă te pregătești să obții permisul auto sau să îl reînnoiești probabil că știi deja că ai nevoie de fișa medicală. Însă știi ce ai de făcut și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a dobândi această fișă? La Clinica Eminescu 100 ai avantajul că poți rezolva totul în cel mai scurt timp și direct într-un singur loc. Așadar, dacă ești interesat să obții rapid fisa medicala pentru permis știi unde să apelezi!

 

Ce este fișa medicală pentru permisul auto?

Fișa medicală pentru permis auto este un document care atestă faptul că ești apt din punct de vedere medical pentru a conduce un vehicul și include câteva evaluări și examene medicale pentru a determina că sănătatea îți permite să conduci în siguranță. Examinările acoperă mai multe arii medicale, de la oftalmologie, la ORL, medicină internă, neurologie, psihiatrie și nu numai.

 

De ce ai nevoie de fișa medicală?

Autoritățile solicită fișa medicală la obținerea sau înnoirea permisului auto pentru a putea identifica eventuale afecțiuni care ar putea pune în pericol atât siguranța ta, cât și a celor din jur. Pentru categoriile de permise profesionale (precum C, D, E), standardele medicale sunt și mai stricte, deoarece conducătorii vehiculelor de mare tonaj sau transport public trebuie să fie cât mai sănătoși și apți din punct de vedere fizic și mental.

 

Unde poți obține fișa medicală?

Fișa medicală pentru permis auto poate fi obținută la diferite clinici în cadrul cărora vei beneficia de toate consulturile necesare într-un singur loc. De exemplu, la Clinica Eminescu 100, acest proces durează în jur de 90 de minute, timp în care vei fi evaluat de mai mulți specialiști în diferite domenii medicale.

 

Ce include fișa medicală?

Pentru a completa fișa medicală, vei trece prin mai multe examinări medicale:

 

Oftalmologie – acesta este poate unul dintre cele mai importante teste, așa că îți va fi testată acuitatea vizuală, vederea periferică și eventuale alte probleme;

ORL – un specialist îți va verifica auzul;

Medicină internă – medicul va evalua sănătatea generală a corpului tău și va verifica dacă ai probleme care ar putea interfera cu șofatul, de exemplu hipertensiunea arterială sau alte boli cronice;

Neurologie – examenul va detecta eventuale afecțiuni care ar putea afecta reflexele sau capacitatea de a lua decizii rapide;

Psihiatrie – examinarea va evalua stabilitatea emoțională, pentru a se determina dacă ești capabil să faci față condițiilor din trafic.

 

Ce documente îți trebuie?

Pentru a obține fișa medicală, vei avea nevoie de câteva documente:

 

– Actul de identitate

– Adeverință de la medicul de familie (pentru persoanele peste 60 de ani)

– Scrisoare medicală de la specialist (dacă este cazul)

 

Cât costă fișa medicală?

Costul pentru obținerea fișei medicale variază în funcție de clinica la care apelezi. De exemplu, la Clinica Eminescu 100, prețul este de aproximativ 200 RON, iar avizul psihologic necesar costă în jur de 70 RON.

 

Care este valabilitatea fișei medicale?

Fișa medicală pentru permis auto este valabilă pentru o perioadă limitată de timp, de 12 luni. După acest interval, dacă nu ai utilizat fișa pentru a obține sau reînnoi permisul, va trebui să treci din nou prin procesul de examinare.

 

Așadar, de acum știi că la Clinica Eminescu 100 totul este mai simplu ca până acum și că în aproximativ 90 de minute poți obține fișa medicală. Aici ai parte de profesionalism deplin și te asiguri că ești apt pentru a conduce, motiv pentru care este locul potrivit către care să te orientezi dacă vrei să obții sau să înnoiești permisul auto.

Adaugă un comentariu