Ediția Globală a Forumului Mobilității Sustenabile și Accesibile adresează cele mai importante probleme din industria transporturilor

Expoziția Mobilității Sustenabile reprezintă un eveniment de amploare ce are loc pe 17 și 18 octombrie în centrul Bucureștiului la Grand Hotel (fostul Intercontinental). Aceasta face parte din Forumul Mobilității Sustenabile și Accesibile și aduce laolaltă specialiști din domeniu, precum și oficialități de ordin internațional, pentru a adresa cele mai arzătoare subiecte din domeniul transporturilor. 

Evenimentul este gratuit și deschis publicului, oferind șansa doritorilor de a lua un prim contact cu o selecție de vehicule electrice prezente în fața fostului Hotel Intercontinental. De asemenea, expoziția face referire și la cele mai noi soluții din domeniul vehiculelor hibride, dar și plug-in hybrid, oferind și o privire în viitor către soluțiile avansate de transport public. Expoziția reprezintă un prilej unic pentru expozanții care doresc să-și prezinte cele mai recente produse și pentru publicul larg care dorește să experimenteze mobilitatea sustenabilă.

Mobilitatea viitorului: Decarbonizare și Electrificare

Fiind o platformă extrem de importantă pentru jucătorii din industria mobilității și ramurile adiacente, factorii de decizie politică și experții în tehnologie, acest forum este dedicat promovării schimburilor dinamice de idei și prezentării soluțiilor revoluționare. Accentul pe sustenabilitate și accesibilitate stimulează discuțiile despre cele mai recente progrese în vehicule electrice, biocombustibili, tehnologii de conducere autonomă și infrastructură de transport inteligent, sub umbrela celor două direcții ale mobilității: decarbonizarea și electrificarea.

Ediția Globală a Forumului Mobilității Sustenabile și Accesibile este organizată de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile și aduce lideri din industria auto, specialiști proveniți din 35 de țări, dar și lideri politici cu factor de decizie pentru a pune aceste idei în aplicare.

 

În continuare, principalele provocări întâlnite de industria auto în 2024 sunt reprezentate de conflictul din Ucraina, expansiunea modelelor electrice provenite din China, împreună cu întregul lanț logistic situat preponderent în Asia. De asemenea, costul traiului a crescut foarte mult pentru statele din Uniunea Europeană.

În Europa, există 13 milioane de locuri de muncă în sectorul automotive, iar această piață are o valoare tranzacționată de 100 de miliarde de euro. În același timp, atingerea cotelor de emisii pentru Euro 7, precum și dezvoltarea noilor tehnologii necesită investiții anuale de ordinul a 73 de miliarde de euro. La o scară mai mică, în România, joburile din auto reprezintă doar 15% din totalul industriilor de fabricație.

Gusturile clienților se întreaptă mai mult către vehicule hibride, în raport de 31%, însă tot vehiculele convenționale cu motoare pe benzină ocupă prima poziție în topul vehiculelor noi comercializate, cu 33 de procente. Vehiculele 100% electrice reprezintă 14% din vânzări, în timp ce modelele diesel sunt în continuare mai căutate decât cele Plug-in Hybrid (11% vs 7%).

Totuși, avântul tehnologic nu ia în seamă doar soluțiile electrice, unde în cazul transporturilor rutiere, camioanele viitorului încep să primească tot mai multe noi tehnologii, cum ar fi sistemele pe pile de combustie cu hidrogen, modele diesel plug-in hybrid, dar și soluții de tip LNG (Liquefied Natural Gas).

Conform raportului Draghi, sectorul automotive reprezintă un exemplu de amploare care face referire la lipsa planificării în detaliu a Uniunii Europene. În esență, lumea auto cunoaște cea mai profundă schimbare din ultimii 100 de ani. Chiar și așa, industria auto rămâne un motor puternic pentru Europa, iar mobilitatea sustenabilă încă se află la început.

Adaugă un comentariu