(P) Suportul auto pentru bicicletă: cum să faci o alegere potrivită

Plimbatul pe bicicletă vine cu câteva beneficii esențiale pentru sănătatea fizică și psihică, de la îmbunătățirea musculaturii, până la reducerea stărilor de stres. Este, așadar, o activitate plăcută care nu trebuie neglijată, mai ales că îți poți transporta bicicleta oriunde îți dorești. Chiar dacă există posibilitatea de a închiria una în locul în care plănuiești să îți petreci timpul liber, cu siguranță deții o bicicletă personală pe care te bazezi atunci când vrei să pedalezi.

În acest context, suportul auto pentru bicicletă devine un accesoriu foarte important pentru a-ți transporta bicicleta cu mașina, până la destinația stabilită. Uite cum să faci o alegere corectă.
Tipuri de suport auto pentru bicicletă
Există trei tipuri principale de suporturi auto care să te ajute să-ți transporți bicicleta acolo unde îți dorești.

1. Suportul auto de bicicletă pentru cârligul de remorcare

Este o variantă practică, mai ales dacă mașina ta este prevăzută deja cu un asemenea accesoriu în partea din spate. Aici sunt două modele pe care să lei ie în calcul.

Primul model, mai ieftin, prevede transportul bicicletei într-un mod suspendat, asemănător unui umeraș de haine. În funcție de model, el îți va afecta mai mult sau mai puțin vizibilitatea în spatele mașinii.

Al doilea model, mai costitistor, prezintă o platformă de transport în care bicicletele stau foarte bine poziționate. De asemenea, are lumini care se pot conecta la instalația electrică a mașinii și îți permite să deschizi portbagajul.

2. Suportul auto de bicicletă pentru plafonul mașinii

Poate fi o investiție mai puțin costistioare pentru o mașină care prezintă deja bare transversale. Acesta nu obstrucționează vizibilitatea în niciun fel, însă trebuie să ai grijă la înălțime atunci când vine vorba de parcări subterane, poduri mai joase etc.

Dezavantajul acestui tip de suport auto pentru bicicletă ar fi faptul că este necesar să ai o condiție fizică bună, respectiv care să îți permită să urci și să cobori bicicleta. De asemenea, aerodinamica mașinii va fi afectată.

Pentru a monta și transporta în siguranță bicicleta, îți sugerăm să ții cont de calitatea construcției și de ușurința în manevrare a suportului. De exemplu, poți alege un suport auto bicicleta Thule, un brand care excelează la standardele de calitate și de siguranță.

3. Suportul auto de bicicletă cu prindere pe haion/portbagaj

Este varianta cea mai accesibilă, dar vine cu dezavantaje legate de vizibilitatea în lunetă, accesul în portbagaj și obstrucționarea sistemului de iluminat aflat în spatele mașinii.

Dacă nu ai nici cârlig de remorcare și nici bare instalate, va trebuie să alegi suportul auto pentru bicicletă în funcție de preferințe și ținând cont de avantajele și dezavantajele de mai sus.

Suport auto în funcție de numărul bicicletelor

Ține cont de câte biciclete este nevoie să transporți cu mașina. Prin urmare, dacă obișnuiești să pleci singur să pedalezi, îți este de ajuns un suport auto pentru o bicicletă. De asemenea, poți lua un suport auto pentru două biciclete, dacă mai pleci cu cineva căruia îi plac aventurile pe două roți.

Dacă ai și copiii care se plimbă cu bicicleta, găsești suporturi auto pentru 4 sau chiar 6 biciclete. Pentru un număr așa de mare, îți recomandăm un suport pe plafon sau un suport cu platformă pe cârligul de remorcare al mașinii tale.

Facilitățile suportului auto pentru bicicletă

Așa cum spuneam și mai sus, un suport auto pentru bicicletă trebuie să fie ușor de folosit. Siguranța în timpul transportului se leagă atât de calitatea construcției suportului, cât și de atenția cu care instalezi bicicleta în suport. Factorii atmosferici precum vântul sau starea drumurilor pe care circuli, contează în siguranța transportului, de aceea trebuie să limitezi viteza de deplasare.

Nu în ultimul rând, securitatea bicicletei în timp ce mașina este parcată, este iarăși un aspect de care va trebui să ții cont pentru a evita furtul acesteia. Așadar, un sistem de cabluri antifurt sau existența unor lacăte speciale echipează majoritatea suporturilor auto de pe piață.

În concluzie, alegerea potrivită a unui suport auto pentru bicicletă necesită urmărirea unor criterii decisive, precum modalitatea de montaj, numărul de biciclete sau facilitățile oferite de acesta.

Sursă foto: Shutterstock

Adaugă un comentariu