Bavarezii pun la un loc arta și motorsportul. Este suficientă o privire la noul BMW M2 Racing și faptul devine dintr-o dată clar.

Surpriză plăcută pentru adepții sportivității tradiționale: BMW M2 nu a fost făcut doar ca să existe un coupe cu motor lomgiudinal amplasat în față și la un nivel mai abordabil decât cel reprezentat de M4. BMW M2 urmează să fie propulsat către implicări competiționale prin intermediul variantei dezvoltate anume în acest scop, numită BMW M2 Racing.

Primul test riguros prin „Infernul Verde” (bucla Nordschleife a circuitului Nürburgring) s-a consumat pentru BMW M2 Racing în pragul weekendului trecut. Prima apariţie competiţională a avut loc sâmbătă, la cursa de 4 ore a Nürburgring Endurance Series (NLS), tot pe Nordschleife. Cu acest prilej, piloţii oficiali BMW M Max Hesse şi Jens Klingmann (ambii din Germania) au parcurs primii kilometri în regim de cursă la volanul coupe-ului proaspăt promovat în domeniul motorsportului.

BMW M2 Racing a fost înscris de echipa FK Performance Motorsport şi a încheiat cele patru ore de cursă fără probleme tehnice, apoi automobilul a fost prezentat fanilor la finala sezonului DTM de la Hockenheim (Germania), noua sa grafică decorativă putând fi admirată în paddock.

Numele oficial al maşinii este BMW M2 Racing, deoarece se bazează pe modelul de producţie BMW M2. Cu toate acestea, BMW M2 Racing este modificat pentru a îndeplini cerinţele tehnologice şi financiare ale unui model entry-level de curse. Întrucât se află încă o fază de dezvoltare şi pot apărea modificări pentru maşina de curse care va fi utilizată începând cu 2026, specificaţiilor tehnice ale BMW M2 Racing vor fi anunţate abia anul viitor.

Automobilul va fi supus unor teste suplimentare în timpul sezonului 2025 sub amprenta grafică BMW M Motorsport, prezentată la Hockenheim. Designul include detalii speciale, „Easter Eggs”, incluzând conturul complet sau secţiuni individuale ale circuitelor de curse celebre din întreaga lume.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare