CNADNR a decis suspendarea din funcție a directorului adjunct de investiţii din cadrul Direcţiei Drumuri şi Poduri Craiova, Alin Goga. Decizia vine ca urmare a declarațiilor făcute de Goga într-o emisiune tv cu privire la companie și la autostrada Sibiu – Orăștie.
Alin Goga a declarat că tronsonul trebuie închis și reconstruit, nepermițând circulația în condiții de siguranță. Ba mai mult, acesta a criticat și compania din care face parte.
Citește și: Autostrada Sibiu – Oraștie – Bombă cu ceas
CNADNR a ieșit la rampă cu un comunicat de presă în care arată fișa de post care interzice oricărui salariat al companiei să acorde interviuri și să furnizeze documente sau informații în legătură cu activitatea CNADNR în lipsa unui mandat oferit de directorul general.
„Vă spun că suntem ca la «Meşterul Manole»: ce am construit şi am plătit: 150 de milioane de euro trebuie să scoatem tot afară şi – am vorbit asta cu profesori universitari, cu absolut toată lumea – în condiţiile în care am ştiut că recepţionăm un lucru defect. A fost o pasivitate. Acum o lună de zile am fost la o altă emisiune şi după patru zile am fost chemat la DNA. Sper ca mâine DNA-ul să fie la CNADNR. Nu poate să rămână aşa. Paroxismul la care s-a ajuns în CNADNR e departe de orice închipuire. 14 miliarde de euro am primit din 2007 până în prezent. Sunt bani care s-au dus şi pe întreţinere, pe investiţii, reabilitări şi avem o reţea care e jalnică, pentru că totul porneşte din interior: 6.000 de oameni şi 10 la sută sunt ingineri de drumuri şi poduri. Acolo doar 10 la sută sunt ingineri de drumuri, într-o companie eminamente tehnică. Sunt regionale care au patru ingineri de drumuri. În condiţiile în care am angajat toate specializările exotice, găsiţi papagali de toate culorile. Fiecare director şi-a angajat toate rudele. Nu este de astăzi, se perpetuează”, a declarat Goga.
Citește și: Alexandru Nazare, fostul ministrul al Transporturilor, cere oprirea traficului pe autostrada Sibiu – Orăștie
„Având în vedere că domnul Alin Goga a afirmat că a participat la o şedinţă CTE unde a constatat că «tratăm lucrurile cu superficialitate», că referitor la autostrada Orăştie – Sibiu «nu există rezolvare tehnică în» acest moment, că «s-a făcut o chetă de 250 de mii euro», că «noi suntem cei mai inteligenţi şi cei mai buni, pe unde am ales să construim? Exact pe unde este cel mai prost», că «angajaţii CNADNR vin de acasă cu casa de marcat, scot din priză casa CNADNR-ului şi pleacă acasă cu 8-9.000 ron pe tură», comisia de cercetare disciplinară a solicitat salariatului, ca în data de 28.08.2015 să se prezinte la comisie în vederea probării celor afirmate”, susţine CNADNR.
Via | Mediafax