Cine s-ar fi gândit că vor veni vremurile în care tinerii vor fi tot mai puțin atrași de mașină. Ei bine, o cercetare arată că tot mai puțini oameni vor să dețină un automobil, iar tinerii sunt mai atrași de telefoane decât de condus.
Un studiu al Ensight Management Consulting arată că tinerii preferă să dea banii pe telefoane, haine și călătorii și mai puțin pe mașini. Totodată, cifrele arată că în timp s-a pierdut legătura emoțională pe care tinerii o aveau cu o mașină. Acestea sunt văzute acum strict ca mijloc de transport.
Ca urmare, înțelesul mașinii ca un simbol al statutului a încetat să mai fie actual. Din cauza reorganizarii valorilor, interesul în deținerea unei mașini a scăzut.
Totodată, mulți dintre tineri refuză să dețină un autoturism din pricina impactului pe care acesta îl are asupra naturii. Și când vine vorba de vehicule electrice, nu mulți își permit o astfel de mașină. Totuși vânzările sunt în creștere. În 2014, 75,331 de autmobile electrice noi au fost înmatriculate in Uniunea Europeana. Acest fapt reflectă o crestere de 36.6% la nivelul a șase țări Europene: Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Spania și România.
Prețul mașinilor crește
Cifrele mai arată că prețul mediu per masina a crescut constant în unele țări europene. În ultimii 5 ani prețul a crescut în Germania cu 26%, în Franța cu 20% și în Mare Britanie cu 18%.