Șapte curiozități despre istoria Formula 1. Ce greutate trebuie să aibă monopostul și cât de lung poate fi?

Milioane de fani sunt ochi și urechi pe „Marele Circ”, așa cum este supranumită întrecerea de Formula 1. Competiția care a dat istoriei nume grele ca Ayrton Senna sau Michael Schumacher încă poate să uimească de la un sezon la altul. Iată șapte curiozități despre istoria Formula 1:

1. Septuplul campion mondial, Michael Schumacher, deține recordul pentru cele mai multe campionate câștigate, în timp ce cele 91 de victorii ale sale, cele 155 de podiumuri și cele 68 de pole position-uri reprezintă, de asemenea, recorduri.

2. Numele de Formula provine de la faptul că toate echipele înscrise în campionat trebuie să își construiască mașinile după un anumit regulament, o „formulă” pe care o decide FIA.

3. Primul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1 a avut loc în 1950, la patru ani după ce Federația Internațională a Automobilului a decis înființarea sa. Alfa Romeo a câștigat competiția și primul campion a fost pilotul Giuseppe Farina, poreclit Nino.

4. Mașinile de Formula 1 nu trebuie să aibă o lățime mai mare de 1.800 mm. Înălțimea trebuie să fie de 950 mm. Nu există restricții privind lungimea. Totodată, greutatea nu trebuie fie mai mică de 620 kg (aceasta include greutatea pilotului).

formula1

5. Numărul minim de trepte de viteză înainte pe care îl poate avea un monopost este de 4, iar cel maxim de 8.

6. Argentina a găzduit primul Mare Premiu din America de Sud în 1953, iar Maroc primul Mare Premiu din Africa în 1958.

7. Singura cursă care a fost introdusă în calendar în fiecare sezon este Marele Premiu al Italiei.

Adaugă un comentariu