Un smartphone nu mai este de multă vreme doar un mijloc de comunicare mai rapid. A devenit un asistent personal, un ghid în călătorii și un copilot extrem de eficient în condițiile în care zilnic ești obișnuit să conduci pe străduțele întortocheate și pline de mașini.
Datorită aplicațiilor, acum poți ști din timp ce zone trebuie să eviți și cât faci până la destinație, toate acestea la pachet cu opțiunea de a asculta playlisturile preferate din telefon sau de pe contul de Spotify. Toate acestea rezultă într-o experiență mai plăcută la volan, în care concentrarea ta este dedicată exclusiv asupra drumului din față.
Patru moduri în care poți să-ți conectezi telefonul mobil la mașină
- Prin Bluetooth
Nu trebuie să ai o mașină nouă ca să te bucuri de Bluetooth. Există și modele vechi din 2006 care au venit cu această dotare foarte utilă pentru orice șofer. Tot ce trebuie să faci este să pornești Bluetooth-ul de pe telefon și mașină și să treci codul de conectare al mașinii în smartphone, care de obicei îți va apărea în touch display-ul incorporat din bord sau pe cel al radioului. Odată conectate, poți folosi sistemul audio al mașinii pentru muzică și chiar pentru a vorbi la telefon. Ai grijă doar să nu dai volumul prea tare, pentru că nu va mai exista confidențialitatea discuțiilor tale atunci când stai la semafor.
- CarPlay
Unul dintre marile avantaje ale produselor Apple este integrarea acestora foarte rapidă și comodă. Producătorul american știe să creeze un ecosistem de gadgeturi și servicii de software în care compatibilitatea este greu de egalat. Cele mai bune tehnologii și upgradeuri apar mereu pe ultimele modele, așa că dacă ai un iPhone XS și o mașină dotată cu CarPlay, comenzile vocale și toate celelalte funcționalități ale unui iPhone vor merge fără probleme direct în display-ul mașinii tale. Dacă nu, poți oricând să apelezi la primul punct, de conectare prin Bluetooth.
- Dacă mașina nu are Bluetooth încorporat
Multe modele de mașini sau versiuni lansate la un preț mai mic nu au anumite funcții, printre care și Bluetooth, care poate fi un opțional pe care ți-l poți lua, contra cost, la un pachet mai mare. Exisă însă posibilitatea să îți conectezi telefonul la mașină chiar și în acest caz, pentru muzică și apeluri telefonice, instalând un car-kit cu Bluetooth. Se va conecta rapid și își va face treaba destul de eficient.
- Un cablu auxiliar
Majoritatea mașinilor care vin cu sistem multimedia sunt dotate și cu un port de intrare auxiliar în bord. Cu un simplu cablu de intrare audio cu jack clasic îți poți conecta telefonul la mașină, însă numai pentru a asculta muzică. Tot vei avea nevoie de un suport pentru telefonul mobil, ca să îl folosești și pentru hărțile auto. Din păcate, convorbirile telefonice nu vor fi foarte plăcute în acest fel, motiv pentru care ar trebui să alegi un hands-free, dacă vrei să vorbești și la telefon în timp ce conduci.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Angyalosi Beata
(P) material publicitar realizat impreuna cu Arsis