Cât contează kilometrajul în cazul unei mașini second hand

vezi galeria foto

Te-ai hotărât să îți achiziționezi un autoturism second hand, dar încă nu știi ce să verifici înainte de a face investiția? Îți venim în ajutor cu mai multe răspunsuri. Chiar și o mașină cu peste 200 de mii de kilometri poate fi în regulă. Află de ce, din articolul de mai jos. 


Verifică cum a fost întreținut autoturismul

Există o mulțime de argumente pentru cumpărarea unei mașini second hand. Pe lângă faptul că te va costa mai puțin, vei putea beneficia și de alte avantaje. Nu vei plăti prea mult în plus pentru culoare sau pentru dotări, așa cum se întâmplă în cazul autoturismelor noi. Mai mult decât atât, îți vei putea recupera un procent mai mare din investiție. Gândește-te că un autoturism nou își pierde jumătate din valoare în aproximativ cinci ani. 


 

Înainte de a te interesa ce acte ai nevoie pentru a înscrie mașina, trebuie să verifici atent anumite detalii. Unul dintre cele mai importante este numărul de kilometri parcurși. Ca regulă generală, o medie decentă ar fi undeva la 20.000 de kilometri pe an, asta în cazul în care mașina n-a fost folosită de persoane care călătoresc mult cu ea în interes de serviciu. Prin urmare, o mașină veche de cinci ani ar trebui să aibă undeva la 100.000 de kilometri. Nu te gândi însă că ai dat lovitura doar pentru că nu depășește acest număr. Trebuie să te intereseze cât de bine a fost întreținută și cum a fost condusă. Cea mai bună metodă ar fi să îi ceri vânzătorului să îți prezinte documente doveditoare în privința reviziilor (carte de service, facturi pentru piese etc.). 


 

Pașii pe care trebuie să-i urmezi înainte de a cumpăra

Așadar, reviziile făcute la timp sunt mult mai importante decât numărul de kilometri. Dacă mașina a fost bine întreținută, i s-au schimbat la timp consumabilele, atunci sunt șanse mari să te poți bucura și tu de ea mai mult timp. Caută în primul rând autoturisme cu istoric real, pentru a ști cât mai exact ce s-a schimbat la ea și ce investiții vei mai avea de făcut. 


 

Partea estetică contează de asemenea. O mașină care nu a fost implicată în accidente și cu un interior curat va fi întotdeauna o alegere mult mai bună pentru tine. De asemenea, verifică și uzura pneurilor, nivelul uleiului și al antigelului, apoi ia-o la un test drive. Testează frânele și direcția, vezi cât de ușor schimbă vitezele. Încearcă să o conduci pe un drum cât mai liber, pentru a-ți da seama cât mai exact de starea autoturismului. La final, exersează parcarea pentru a vedea cât de ușor de manevrat este mașina. 


 

Dacă a trecut cu bine peste 80% dintre aceste teste, iar prețul este unul convenabil, atunci nu ezita să faci tranzacția. Nu uita că cea mai importantă este siguranța ta la volan. 

 

Sursa foto: pixabay.com/chuckgray

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE