(P) 3 practici gresite care iti distrug placerea de a conduce iarna

vezi galeria foto

Condusul unui automobil reprezinta o activitate des intalnita in randul romanilor. Placerea de a conduce este completata de utilitatea acestui mijloc de transport cu ajutorul caruia se castiga timp pretios in drumul catre serviciu, scoala si gradinita copiilor, poate catre o destinatie de vacanta. Cei mai multi soferi isi doresc masini performante, sigure, cu numeroase dotari ce ofera tuturor membrilor familiei confortul dorit. 


Sosirea anotimpului rece poate sa provoace numeroase neplaceri din cauza provocarilor pe care le aduce: temperaturile scazute, precipitatiile abundente, gheata si poleiul, viscolul. Multi conducatori auto sunt intimidati de aceste fenomene naturale si renunta de foarte multe ori sa conduca automobilul. Acest lucru se observa mai ales in cazul soferilor incepatori, care nu au o experienta suficienta in aceasta privinta. In plus, acestia fac anumite greseli care complica si mai mult conducerea automobilului pe timp de iarna. 


          Iata care sunt aceste practici gresite, de care sa te feresti:

  1. Una dintre ele este aceea ca nu pregatesti corespunzator automobilul pentru sezonul rece. Cele mai multe probleme sunt provocate de functionarea deficitara a acumulatorului. Este stiut ca in perioada aceasta bateria nu mai are aceeasi eficienta, mai ales daca are cativa ani vechime. Ideal ar fi ca fiecare sofer sa faca o vizita la electricianul auto si sa controleze daca aceasta piesa esentiala poate sa mai treaca cu brio printr-un sezon rece. In caz contrar, inlocuieste acumulatorul vechi cu unul nou. Acest produs il gasesti usor in mediul online, asa ca, descopera baterii auto la cele mai bune preturi in magazinele de aici;
  2. Cauciucurile de iarna reprezinta nu doar un element obligatoriu pentru conducerea automobilului pe strazile Romaniei in timpul iernii, ci si o metoda de a circula in siguranta in conditii vitrege. O practica gresita se refera la folosirea cauciucurilor de vara pe timpul sezonului rece. Rezultatul este cresterea distantei de franare in mod vizibil si automat probabilitatea crescuta de a produce un accident rutier. Pentru a evita o amenda usturatoare, dar si un accident cu urmari grave, este obligatorie montarea anvelopelor inainte de sosirea iernii. Vulcanizarile sunt foarte aglomerate in noiembrie si decembrie, asa ca daca vrei sa nu pierzi timp, fa-ti o programare timpurie si scapa de acest stres;
  3. Sistemul de climatizare trebuie sa functioneze ireprosabil. Daca in timpul verii o defectiune la instalatia de aer conditionat poate duce la un oarecare disconfort, in timpul iernii aceasta problema este mult mai serioasa. Geamurile aburite sunt, de multe ori, cauza unor accidente deoarece ele vor obtura campul vizual al soferilor. Inainte de sosirea iernii nu trebuie neglijat acest sistem pentru ca, in caz contrar, ar putea aparea urmari nefaste.


In concluzie, sofatul in sezonul rece poate deveni o placere si pentru cei mai putin experimentati, cu conditia de a tine cont de cateva reguli elementare de condus si nu numai. Practicile gresite trebuie indreptate cu unele pozitive, recomandate de expertii in securitate rutiera, iar frigul si zapada nu vor reusi sa mai puna piedici in cale niciunui conducator auto. 

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE