(P) Cum să îngrijim animalele de companie pe timp de caniculă

vezi galeria foto

Nu putem spune că nu ne place vara, însă acest an a venit cu temperaturi greu de suportat. Încălzirea globală își face din ce în ce mai mult resimțită prezența. În țară noastră se pare că a fost una din cele mai calde veri din istorie. Este aproape imposibil de ieșit din casă pe timpul zile din cauza codurilor roșii de caniculă. Oamenii suferă, însă nici animalele de companie nu sunt prea bine. Pe lângă stres, acestea pot experimenta alte neplăceri.


Căldura excesivă poate fi periculoasă pentru animalele de companie. Adesea provoacă deshidratare, insolație, diverse probleme de sănătate. Pe lângă condițiile create acasă sau în curte, trebuie să apelăm și la anumite produse specializate. Acestea sunt disponibile în pet-shop-uri, precum Exopet. Acest magazin online oferă accesorii, dar și hrană pentru câini, pisici, hamsteri, păsări etc.

 

Hidratează corespunzător animalul de companie

Specialiștii ne spun că trebuie să bem cât mai multă apă zilnic, în special când e foarte cald. Același lucru este valabil și pentru micii companioni cu sau fără blăniță. De aceea, un bun proprietar de animalele de companie trebuie să asigure acces constant la apă proaspătă.


 

Nu uita să o schimbi frecvent. Astfel rămâne rece, curată. Patrupedul trebuie să aibă suficientă apă, deci pune mai multe boluri în diferite locuri. Dacă animalul stă în curte, așează apă în locuri ferite de soare. Poți cumpără de la Exopet castroane speciale pentru apă. Cele metalice pot ține mai mult timp apă rece, dacă sunt ținute în locuri răcoroase. De asemenea, unii proprietari investesc în fântâni pentru animale. Un astfel de dispozitiv distribuie apă proaspătă, ce poate stimula patrupedul să bea mai mult. Sfătuim oamenii să pună boluri cu apă pe lângă casă chiar dacă nu dețin animale de companie. Sunt multe animale fără stăpân care, cu siguranță, se vor bucură de hidratarea oferită.


Ține-ți prietenul necuvântător în zone cu umbră

Nu de puține ori am văzut aceste suflete ținute în condiții inumane. Vedem căni ținuți în soare sau pe balcoane în care căldură este greu de suportat. Animalele de companie trebuie să aibă un loc răcoros unde să se refugieze de căldură. Dacă animalul stă mai mult afară, o cușcă sau un țarc bine ferit de căldură pot fi de folos. În interior, lasă animalul să se bucure de aparatele de aer condiționat. Menține mereu o temperatură confortabilă, așa cum ai face asta și pentru ține. Unele pet-shop-uri comercializează covorașe răcoritoare. Aceste produse sunt concepute pentru a oferi o suprafață răcoroasă pe care animalele se pot întinde. Ele conțin geluri speciale care absorb căldura corpului.


 

Ai grijă la alimentație pe timp de caniculă

Când vorbim despre oameni, știm deja că aceștia consumă multe fructe, legume, iar hrana este mai ușoară vara. Provocarea vine însă atunci când este vorba de micii noștri prieteni. Pe timpul verii, este bine să adaptezi corespunzător dietă. Veterinarii recomandă alimentele umede, care contribuie la hidratare. Dacă alegi bobițe, acestea trebuie să fie bogate în nutrienți și vitamine. Astfel va fi menținută energia patrupedului. La Exopet vei găsi alimente perfecte pentru această vreme deosebit de caldă. Vei găsi pe site hrană umedă de calitate, bogată în apă, ce oferă un aport nutritiv echilibrat. Poți alege și suplimente cu electroliți. Acestea pot fi adăugate în apă de băut, înlocuind sărurile minerale pierdute prin transpirație.


 

Protecția împotriva dăunătorilor de toate felurile

Cum spuneam, pe cât de frumoasă este vara, pe atât poate fi de periculoasă. Animalele noastre nu se pot feri de anumite amenințări exterioare. De exemplu, căldura cu umiditate crescută reprezintă un factor ideal înmulțirea paraziților precum puricii, căpușele sau alți paraziți. Trebuie folosite tratamente preventive regulate pentru a proteja animalul de companie. În plus, unele animale, pot suferi arsuri solare. Pe site-ul magazinului Exopet vei găsi produse antiparazitare precum zgărzi, picături sau spray-uri anti-paraziți. De asemenea, există creme special formulate pentru a proteja pielea sensibilă a animalelor de arsurile solare. Să spunem că ai o pisica Sfinx. Aceasta trebuie protejată dacă este scoasă din casă.


 

Activitate fizică se face în siguranță

Nu este indicat să scoți animalul de companie din casă în orele de vârf. De asemenea, activitatea fizică intensă trebuie limitată. Alege orele mai răcoroase ale zilei, cum ar fi dimineața devreme sau seară târziu. Desigur, trebuie să facă mișcare, dar ferește-ți animalul de riscurile căldurii extreme. Pentru a-i face o bucurie, alege jucării de apă. În special câinii se vor distra, dar vor fi și răcoriți. Jucăriile care stimulează mental pot fi folosite în interior, fără a necesită activitate fizică intensă afară. Pentru pisici, recomandăm ansamblurile de joacă de la Exopet.

 

Îngrijirea animalelor cu blană pe timpul verii

Nici nu ne putem închipui cât de cald le este patrupedelor pe caniculă. Avem impresia că blana le ține suplimentar de cald. Totuși, nu e așa! Blana animalelor de companie are rolul de a regla temperatura corpului. Însă, pentru patrupedele cu blană groasă, tunderea poate ajuta. Nu trebuie însă să tundem blana complet, deoarece această oferă protecție împotriva soarelui. Cel mai bine ar fi să alegi perii speciale de la Exopet. Acestea pot fi folosite pentru pisici sau câini. Periatul regulat ajută la îndepărtarea părului mort, dar și la aerisirea blănii. Șampoanele speciale sunt și ele indicate răcorirea pielii, menținând bălană sănătoasa.

 

Mergi frecvent la medicul veterinar

Nu ar trebui să mai subliniem acest lucru. În orice situație, animalul de companie trebuie monitorizat. Însă, pe timpul verii, este crucial să faci asta mai des. Orice semn de disconfort, letargie, vomă sau diaree trebuie tratate cu seriozitate. De aceea este recomandat să apelezi cu încredere la medicul veterinar.Îngrijirea animalelor de companie pe timp de caniculă necesită atenție. Produsele disponibile la pet-shop-uri pot fi un ajutor de nădejde. De aceea, Exopet îți stă la dispoziție cu produse, dar și sfaturi pentru prietenul tău necuvântător.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE