Te-ai întrebat vreodată de ce un masaj profesional ne face să ne simțim atât de bine? Există multe răspunsuri, unele științifice, altele ezoterice. Iată că astăzi îți vom dezvălui secretele diferitelor tipuri de masaj.
Un masaj București are o acțiune relaxantă și stimulativă: extern, asupra țesutului conjunctiv; pielea. Și pe plan intern, pe sistemul muscular și osos.
Masajul este un tratament clasificat drept terapeutic. Cererea sa a creat cariere profesionale dedicate în întregime perfecționării fiecărei tehnici de masaj profesional.
Primul tratament indicat atunci cand simți durere sau oboseală este o ședință de masaj. Într-adevăr, primul reflex al unei persoane care suferă este să maseze zona afectată pentru a ameliora disconfortul.
De ce este un masaj benefic pentru organism? Masajul acționează asupra pielii, mușchilor, țesutului conjunctiv, circulației sanguine și limfatice. Stimulează eliberarea hormonilor implicați în relaxarea musculară și ameliorarea durerii.
În plus, un tratament de masaj bine executat îmbunătățește circulația, nutriția pielii, organelor și țesuturilor. De asemenea, contribuie la eliminarea toxinelor metabolice.
Dar asta nu este tot! Vrei să cunoști toate beneficiile pe care un masaj profesional le oferă corpului uman? Citește mai departe pentru a descoperi toate curiozitățile sale.
Originile masajului ca tratament profesional
După cum am menționat la început, masajul este prima formă de tratament uman. Atunci când primești o lovitură, contractură sau arsură, răspunsul intuitiv al creierului este să trimită semnale pentru a masa zona afectată. Acest lucru are scopul de a reduce daunele și, prin urmare, de a reduce durerea.
Același lucru este valabil și atunci când cineva pe care îl iubești este rănit.
Masajul este o reacție instinctivă, care are ca scop calmarea durerii într-un mod natural. Cu toate acestea, datorită popularizării masajului, astăzi te poți bucura de servicii și produse profesionale de masaj într-un mod mai accesibil.
S-a dovedit că pot fi folosite pentru a obține senzații deosebite, care favorizează relaxarea și bunăstarea organismului.
Beneficiile masajului pentru sănătate
Te-ai trezit vreodată după un pui de somn lung și adânc, gândindu-te: „Am dormit, dar nu m-am odihnit’? Uneori, când ai multe griji, corpul și mușchii ți se încordează.
Masajul este capabil să dizolve și să elibereze blocajele musculare care fac corpul rigid și șocant. De asemenea, masajul corporal eliberează mușchii de senzația dureroasă care te împiedică să lucrezi sau să te miști corect.
Din cele de mai sus, putem spune că masajele dintr-un spa București asigură o acțiune benefică la nivelul corpului. Deși cele mai populare sunt masajul gâtului și cel al spatelui, potrivit experților, masajele terapeutice pot fi indicate și în cazuri de:
- Circulație slabă a sângelui
- Reumatism
- Osteoartrita
- Migrenă
- Celulita
- Oboseală
- Depresie
- Anxietate
- Stres
Desigur, dacă suferi de oricare dintre afecțiunile menționate mai sus, este necesar să consulți un specialist în fiecare zonă. Masajul profesional este un tratament alternativ, care poate fi efectuat împreună cu indicațiile medicului de familie.
Masajele profesionale și rolul lor în detoxifierea organismului
Pe lângă faptul că este un tratament eficient pentru durere, prin aplicarea anumitor tehnici de masaj poți primi beneficiile unei acțiuni de curățare, detoxifiere și purificare. Cum este posibil?
În primul rând, masajele favorizează curățarea pielii. Printr-o sesiune de masaj, poți elibera pielea de resturi, celule descuamate, piele moartă etc. În plus, acționează și asupra glandelor sebacee și sudoripare, pentru a favoriza eliminarea toxinelor din organism.
Importanța de a merge la un masaj terapeut profesionist
Un expert în terapie prin masaj va ști cum să manevreze orice dispozitiv profesional de masaj. Utilizarea accesoriilor profesionale de masaj devine din ce în ce mai populară. Multe dintre ele au devenit populare în ultimii ani. Un exemplu este scaunul de masaj profesional pe care probabil îl au mulți acasă, pentru a se relaxa dupa o zi de muncă.