Autoturismele, indiferent de brand, de specificații sau de alte aspecte care țin de particularitățile acestora sunt mai presus de orice, unul dintre mijloacele de transport cele mai confortabile. Mai mult decât atât, mașinile ne sunt mereu la îndemână, astfel că, ori de câte ori avem nevoie să ne deplasăm dintr-un punct într-altul, vom putea face acest lucru la discreție dacă avem un autovehicul personal.
Un lucru pe care este foarte important să îl înțelegem este faptul că orice autoturism este creat din componente cu o durată de viață limitată, astfel că, mai devreme sau mai târziu, indiferent de eforturile noastre de a le păstra cât mai bine, acestea vor ceda. Înlocuirea pieselor și produselor auto uzate reprezintă astfel un strict indispensabil atât pentru siguranța noastră, cât și pentru performanțele mașinii.
Anvelopele auto sunt o parte componentă deosebit de importantă a unei mașini, mai ales în contextul în care discutăm despre siguranță și despre performanțele unei mașini. La fiecare început de sezon rece, ne este recomandat să trecem de la anvelopele de vară la anvelopele de iarnă, tocmai datorită faptului că la mijloc este vorba despre performanțe și siguranță rutieră. Dacă vom lăsa deoparte preț de câteva clipe legislația rutieră care specifică clar faptul că anvelopele de iarnă devin obligatorii în momentul în care carosabilul este acoperit cu zăpadă, vom ajunge la concluzia că în fond este vorba doar despre siguranța fiecăruia dintre noi cei care participăm la trafic. Cum ne ajută un set de anvelope de iarnă?
Previn derapajul
În cea mai mare parte din timpul iernii, carosabilul este fie acoperit cu zăpadă, fie este alunecos, astfel că riscul de a derapa rămâne crescut până la sosirea primăverii, când temperaturile vor fi mai ridicate. Anvelopele de iarnă sunt construite dintr-un cauciuc special, menit să prevină acest fenomen atât de periculos. Spre deosebire de cele de vară, pneurile pentru iarnă dispun de un număr mult mai numeros de lamele de cauciuc și sunt mult mai proeminente, ceea ce oferă o aderență mult mai bună, chiar și în condițiile menționate mai sus.
Rezistă la temperaturi scăzute
De îndată ce temperaturile rămân în mod constant sub valoarea de 7 grade Clesius, este recomandat să ne echipăm mașinile cu anvelope de iarnă din pricina faptului că după această valoare, carosabilul poate deveni alunecos în orice moment. În general, iarna temperaturile sunt foarte scăzute, astfel că este esențial că anvelopele să poată face față cu brio acestora. Dacă cele de vară sunt ideale pentru temperaturile ridicate din timpul sezonului cald, cele de iarnă sunt mai mult decât potrivite pentru temperaturile scăzute din timpul iernii.
Oferă performanțe foarte bune în sezonul rece
Un alt motiv pentru care avem nevoie de anvelopele de iarnă se datorează faptului că acestea ne oferă cele mai bune performanțe în timpul sezonului rece. Demarajul, virajele, tracțiunea, toate aceste lucruri vor fi semnificativ îmbunătățite de către un set de anvelope de iarnă, ales în mod corespunzător.