(P) Scule electrice utile bărbaților adevărați

vezi galeria foto

Epoca Modernă a adus cu ea evoluție în absolut toate domeniile, de la evoluția psihică a omului, la evoluția medicinei, evoluția tehnologiei, până la evoluția oricărui mic aspect al vieții cotidiene. Acum, cu toate condițiile de care dispunem, nu ne-am mai putea nicicând ascunde în spatele scuzei că uneltele nu sunt bune, căci nivelul de modernitate pe care îl au sculele în prezent este incredibil de ridicat.


Așadar, dacă înainte oricine putea da vina pe ele, acum, cu modelele de scule electrice performante, chiar trebuie să fim meșteri buni pentru a dovedi că suntem bărbați adevărați. Vestea bună, lăsând gluma la o parte, este că românul pare a fi atât de inventiv și prinde atât de repede orice își dorește să învețe, încât aceste scule electrice, în complexitatea lor, vor fi utilizate la nivelul pe care îl merită în orice casă.

O parte minunată a faptului că trăim acum, în acest moment în evoluția omenirii, este faptul că avem de toate pentru toți. Rafturile magazinelor sunt pline cu orice fel de produs își poate imagina mintea umană, iar prețurile sunt făcute pentru toate buzunarele. Când vine vorba despre scule, de câte ori nu ai auzit despre mașini de găurit, ciocane rotopercutoare, fierăstraie electrice, polizoare și câte și mai câte și te-ai uitat ca pisica-n calendar, neștiind de unde să le iei, unde să le pui, la ce să le folosești și, mai ales, dacă îți trebuie sau nu în jurul casei?


Lupta dintre necunoaștere și dorința de a ne construi propriile lucruri din jurul casei este puternică în inima oricărui bărbat, însă cu multă motivație și puțin ajutor de la cunoscătorii de la Edepo, vei fi chiar tu un meșter priceput cât ai spune… rotopercutor! Informațiile de care ai nevoie pentru a ști cum să construiești diverse lucruri le vei dobândi încetul cu încetul. Ce este cu adevărat important de știut, încă din start, este modelul de sculă electrică care îți trebuie în jurul casei și de asta suntem noi aici.


În funcție de scopul pentru care dorești să achiziționezi sculele electrice, există trei tipuri, și anume sculele electrice de tip hobby, sculele electrice semiprofesionale și sculele electrice profesionale.

  1. Scule electrice de tip hobby și scule semiprofesionale

Acest tip de scule electrice sunt acelea de care ai nevoie în casă pentru situații de urgență. Spre exemplu, s-a stricat o priză, trebuie să pui un raft nou pe perete sau poate s-a stricat clanța unei uși. Aceste activități minore de meșter în jurul casei nu necesită mult lucru și sunt lucruri simple pe care orice bărbat sau femeie le poate realiza cu ușurință. Este important pentru astfel de situații să ai mereu în casă o mașină de găurit, o mașină de înșurubat, o rindea electrică, o suflantă cu aer cald și un șlefuitor de mână electric. Aceste scule electrice te vor salva în situații neprevăzute, fără să te coste o avere și fără să îți prinzi urechile în modalități complicate de utilizare.


  1. Scule electrice profesionale

Sculele electrice profesionale sunt, după cum sugerează și numele, destinate celor care își câștigă traiul din aceste activități, adică pentru profesioniști. Dacă te întrebi cum vei face diferența între cele tip hobby și cele profesionale, stai fără grijă, diferența de preț va răspunde singură. Printre cele mai celebre scule electrice profesionale se numără fierăstraiele electrice, polizoarele unghiulare electrice, capsatoarele electrice, multifuncționalele electrice și ciocanele rotopercutoare cu rotor vertical, ca să enumerăm doar câteva.


De asemenea, în cazul în care nu ne interesează în mod special dacă sculele noastre electrice sunt pentru hobby sau profesionale, le putem alege în funcție de tipul de alimentare pe care îl au:

  1. Scule electrice pe baterii

Acest tip de scule electrice ce lucrează pe baterii oferă o mare libertate de mișcare. Pentru că nu suntem conectați la priză și nu ne leagă niciun fir, ne putem deplasa oriunde dorim, în special în spații deschise, unde accesul la o priză ar fi inexistent. Deși nouă, ca oameni, ne surâde mult ideea independenței în orice domeniu, sculele electrice pe baterii au și un mare dezavantaj, și anume acela că, la un moment dat, mai devreme sau mai târziu, bateriile se termină și rămâi cu munca neterminată până nu le încarci din nou sau până nu le schimbi.


Dacă acest aspect nu constituie o problemă pentru tine, atunci te încurajăm să le alegi pe acestea. Noi recomandăm să utilizezi acumulatori, pentru că, în general, au o expectanță de viață mai mare decât bateriile normale și, în plus, sunt reîncărcabili, deci nu te vei trezi niciodată că ai rămas fără baterii în casă și te vor scuti de drumuri inutile la magazin. La urma urmei, cine merge la supermarket doar pentru un set de baterii? Pe lângă asta, acumulatorii sunt mult mai eco-friendly, tocmai prin faptul că în loc să tot cumperi și să arunci baterii, acumulatorii îi cumperi o dată și îi ai ani de zile.

  1. Scule electrice cu fir

Dacă nu te deranjează să fii conectat la priză prin fir și, deci, să fii limitat în mișcare și în distanța pe care o poți aborda cu sculele electrice, atunci venim cu o veste bună. Dacă nu se întâmplă să rămâi în pană de curent des acasă, atunci ești acoperit! Poți folosi cât îți poftește inima aceste scule electrice, fără să îți faci griji că se termină bateria când ți-e lumea mai dragă. Și pentru că știm că îți place când venim cu vești bune, îți mai dăm una: sculele electrice, așa cum am spus la începutul articolului, au evoluat foarte mult, și, dacă la începutul vremurilor lor, aveau un fir de unul, maxim doi metri, acum există o foarte mare varietate de fire, de diverse lungimi, care să permită, totuși, o mai mare deplasare.

Ți-a venit pofta de lucrat ceva prin casă acum?

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE