Mulți oameni nu știu asta, dar tastele computerului, precum și mouse-ul și ecranul sunt terenuri de reproducere pentru bacterii. Fie acasă, fie la serviciu, tastatura computerului este unul dintre cele mai manipulate instrumente. Potrivit unui studiu realizat de Which computing, din 33 de tastaturi studiate de un biolog, 4 ar putea reprezenta un pericol pentru sănătatea utilizatorului acesteia. Prin urmare, dacă tastatura ta nu arată bine, poți comanda aici o tastatură laptop. Adesea subestimată, o tastatură poate conține de până la 150 de ori mai multe bacterii decât limita maximă.
Praful este inamicul numărul unu al computerelor și totuși prea des neglijat
De-a lungul lunilor și anilor, un computer va acumula treptat praf. Acest praf devine în cele din urmă abundent și va cauza rapid un număr mare de probleme.
Praful astupă radiatoarele și ventilatoarele împiedicându-le să disipeze și să evacueze toată căldura emisa de calculator. Acest lucru duce apoi la supraîncălzirea componentelor (procesor, placă grafică, chipset etc.) care se vor deteriora mai repede. Trebuie să știi că cu cât o componentă se încălzește mai mult, cu atât durata de viață a acesteia este mai scurtă.
Supraîncălzirea computerului va cauza, de asemenea, probleme multiple, cum ar fi opriri premature, ecrane albastre, reporniri etc. Într-adevăr, atunci când un computer atinge o anumită temperatură (în general când depășește 100°C la nivelul procesorului) acesta din urmă intră în modul de siguranță și se oprește brusc. Computerul se oprește brusc și uneori trebuie să aștepți un timp pentru ca temperatura să scadă înainte de a-l putea porni din nou. O oprire bruscă nu este dăunătoare doar pentru componente, ci și pentru sistemul de operare (Windows) și pentru toate programele deschise. Acest lucru creează erori de software, deoarece programele nu s-au putut termina corect.
Pe lângă emiterea de poluare fonică neplăcută, supraîncălzirea computerului va determina încetinirea acestuia. În caz de supraîncălzire, componentele își limitează frecvența de funcționare atunci cand sunt solicitate, calculatorul pierde astfel putere atunci când este cel mai necesar, provocând încetiniri neplacute.
Sfatul este să efectuezi o curățare laptop de praf într-un service OnLaptop.
Să știi că metoda folosită elimină de fapt din computer tot praful. Este ușor să găsești pe Internet metode de curățare a computerului cu ușurință, fără a demonta vreo componentă. Fii conștient de faptul că aceste tehnici îndepărtează doar superficial praful și nu corectează complet problema, uneori o agravează.
Într-adevăr, pe lângă ștergerea metodică a prafului tuturor componentelor interne, se face o curățare laptop de praf cu înlocuire pastă termoconductoare pentru CPU si GPU (a procesorului, a plăcii grafice și a chipset-ului). Aceasta „pasta’ asigură un contact optim, prin completarea tuturor denivelărilor mici, între componenta care emite căldura (ex. procesor) și radiatorul în contact care o disipează. Această „pastă’ esențială, prezentă în toate computerele, ajunge la propriu să se usuce și să-și piardă proprietățile conductoare. Acest lucru se întâmplă de obicei (în funcție de calitatea pastei) după câțiva ani (2-4 ani pentru pastele termice originale).