Ne-am întâlnit cu Inga într-o dimineață de luni, la magazinul Inga Valerie din Piața Unirii din București, pentru foto shooting. Am descoperit cu surprindere și plăcere o femeie caldă, asumată. Și tare frumoasă!
Text: Cornelia Rotaru
Cei apropiați știu cât de mult îmi plac hainele și cât de mult îmi place să experimentez cu acestea. Așa am descoperit brandul Inga Valerie în iarna lui 2019, atunci când am vizitat prima dată magazinul, la recomandarea unei prietene. Aici am descoperit o sumedenie de haine aparte, curajoase, cu atitudine, dar în același timp, utilizabile și zi de zi. Mi-au plăcut, în special, căciulile tip bandană, cu paiete, total ati-pice, dar și salopetele îndrăznețe. Am observat atenția sporită la detalii, de la amplasarea ultracentrală a magazinului, până la alegerea materialelor premium pentru hainele croite impecabil. Când intri în magazin te întâmpină un miros discret și fin, special ales, un alt detaliu care ridică experiența de shopping la nivelul superior.
Driven Lady: Ai locuit în câteva zone foarte diferite de pe glob: Rusia unde te-ai născut și ai trăit până la 17 ani, Tel Aviv, Sidney și București ce anume te-a motivat să devii cre-ator vestimentar?
Inga: În Rusia m-am născut și am copilărit, în Tel Aviv și Sidney mi-am făcut studiile, iar în România locuiesc împreună cu familia din 2006. În ceea ce privește moda, totul a început din copilărie. Cred că aveam 7 ani atunci când m-am apucat să tai hainele mamei și să-mi fac propriile creații. Moda din timpul comunismului nu oferea foarte mare varietate, femeile se îmbrăcau cam la fel, iar eu voiam ceva diferit. Visul a devenit realitate în 2003, în Australia, când am creat brandul Valerie Bar, cunoscut astăzi sub numele de Inga Valerie. Întotdeauna mi-au plăcut hainele, am fost inspirată de forme, texturi și croieli puțin mai atipice.
Cum poți caracteriza femeia care locuiește în Rusia, unde te-ai născut, comparativ cu femeia din Tel Aviv? Dar femeia din Australia sau cea din România? Ce au aceste femei în comun, dar ce anume au diferit? Ce ai preluat din aceste tipologii și ce anume face parte în prezent din femeia Inga Avissar?
În esență, femeile din Rusia nu sunt diferite față de cele din Tel Aviv. La fel este cazul și celor din Australia sau din România, chiar dacă aparențele pot părea diferite. Îmi cunosc majoritatea clientelor personal. Ele reprezintă o sursă constantă de inspirație pentru mine. Mă încarc cu energie și idei de la ele, iar astfel dezvolt colecții noi în permanență. Toate doamnele mele au în comun atitudinea! Ele se iubesc și se respectă și știu că pot face orice! Au puterea de a alege și aleg mereu ce este mai bun. În același spirit, eu le ofer tot ceea ce este mai bun! Clientele mele se îmbracă cu mult gust și eleganță. Au curajul necesar de a încerca stiluri la care poate că nu s-ar mai fi gândit în trecut. Sunt deschise la nou și poartă hainele cu încredere. Asta am învățat și eu. Ele nu spun „NU’, ci „DE CE NU?’ Femeia pe care o îmbrac este curioasă, curajoasă, iubitoare de frumos, fără regrete, cu atitudine și fără compromisuri. Așa sunt și eu!
Ai venit împreună cu familia în România în 2013. Ce anume v-a determinat să rămâneți aici? Cum găsești România față de celelalte țări unde ai mai locuit?
Acum 8 ani am ajuns aici cu familia. Nu știam ce va urma, dar sen-timentele mă copleșeau la fiecare pas. Familia reprezintă totul pentru mine, iar fericirea de pe chipul copiilor mei a făcut ca România să devină acasă. Deși România încă nu se află la nivelul de dezvoltare economică întâlnit în vestul Europei, țin să menționez că, față de celelalte țări în care am trăit, aici mă simt cel mai bine. Și chiar astăzi dacă ar fi să aleg o țară unde să locuiesc, aș alege în continu-are România. Cum este o zi obișnuită din viața ta? O zi obișnuită pentru mine este o zi agitată, cu multe puncte pe lista de „to do’. Sunt soție, mamă a doi copii, iar familia este com-pletată de un cățel și un dihor. Reprezintă totul pentru mine! Îi ador și încerc să-mi petrec cât mai mult timp cu ei. Pe partea de creație, aceasta depinde de starea mea de spirit, de sentimentele pe care le trăiesc în fiecare zi. Aceste sentimente sunt mereu diferite. Uneori reușesc să mă surprind singură cu rezultatul unui proces de creație. Mă apuc de o bluză, iar la final rezultă, de fapt, o geacă bomber. Îmi place să transform, să recreez piese vestimentare aparent ele-gante, dar pe care le poți purta și sport. Îmi plac animalele, iubesc natura, mă inspiră culorile ei și încerc să le evidențiez în creațiile mele, împreună cu influențele rock, chic, sport și gothic.
Ce consideri că te definește ca femeie?
Dragostea pentru frumos.
Ce anume ai dori să-ți transmiți într-o scrisoare destinată ție, dacă ai putea să o trimiți înapoi în timp, atunci când aveai 17 ani?
Mi-aș scrie următoarele: „Să trăiești fiecare clipă fără nicio restricție. Când ești tânăr, ți se pare că jumătate din viață o vei petrece după regulile adulților, după care vezi că există mai mulți factori care intervin și îți influențează modul de a gândi și a trăi: anturajul, mediul social și propriile țeluri. În viață, regulile sunt scrise de oameni și deci sunt subiective. În prima parte a vieții tale, altcineva decide pentru tine ce este bine și ce este rău, dar astfel, trăirea ta își va pierde din strălucire. Expuneți propriile păreri și nu fi întotdeauna de acord cu tot ce spun ceilalți. Învață să spui NU. Acest cuvânt nu are legătură cu agresivitatea sau negativismul, este doar un cuvânt care te ajută să-ți exprimi părerea și dorințele. Cei care nu știu să o facă obosesc mai repede, clachează, fiind neputincioși să evolueze. Ai încredere în tine și în propria intuiție, ascultă-i și pe cei din jur, dar ține cont că este propria ta viață pe care tu trebuie să o trăiești. Nu fugi de greu și nu te lăsa învinsă! Învață să mulțumești pentru tot ceea ce ți-a dat viața: familie, copii, prieteni, întâmplări mai puțin fericite, etc. Toate își au rolul lor în viața ta, de aceea nu ar trebui să judeci pentru că nu știi cum ai fi reacționat dacă erai tu acea persoană care a făcut rău! Gândește mereu pozitiv!’
Care sunt micile plăceri din viața ta?
Plimbările în parc, o ciocolată caldă, etc.
Ce mașină conduci și ce sentiment ai când ești la volanul acesteia?
Conduc un Mercedes-Benz Clasa G, pe care l-am numit „animăluțul’ meu. Această mașină îmbină eleganța cu puterea și rafinamentul cu simplitatea. Am făcut cunoștință cu primul exemplar în anii 90. Atunci se prezenta, mai degrabă, ca un vehicul cu uz militar. Înainte, dacă mi s-ar fi propus să conduc Clasa G, aș fi răspuns „nu mersi, prefer o mașină mai comodă/confortabilă’. Era dificil de condus, iar interiorul mașinii era de-a dreptul spartan. Mulți ani au trecut de atunci, iar astăzi, faimosul model a evoluat într-un alt fel de automobil. Pe lângă capabilitățile extraordinare în off-road, vizibilitatea foarte bună și dinamica în conducere, putem adăuga și izolarea fonică de top, iar oricât de amuzant ar putea suna, menționez că este și o mașină oarecum economică, de-sigur, dacă este condusă într-un regim mai „light’. Aici ajută și capacitatea de 100 de litri a rezervorului. Designerii din Stuttgart au reușit să păstreze liniile clasice ale modelului și pentru no-ua generație, în timp ce amprenta luminilor de zi evidențiază Clasa G față de celelalte modele din gama Mercedes-Benz. Mașina este mult mai ușoară față de generația anterioară, existând o diferență medie de circa 170 kg. Acest aspect a fost facilitat de folosirea unui nou tip de aliaj pentru șașiul tip scară. Aspectul este unul dur, robust, extrem de ușor de recunoscut. Liniile pătrate, mâne-rele specifice ale portierelor și spațiul des-tinat roții de rezervă completează peisajul Clasei G. În spatele volanului te simți ca un rege. Apeși butonul Start-Stop și începe „furtuna’ alimentată de motorul V8. Și asta nu e tot, ar trebui să ascultați evacuarea cum sună pe modul Sport…
www.ingavalerie.com
Întrebări fulger
Roz sau negru? Roz
Stiletto sau mocasin? Stiletto
Inovator sau tradițional? Inovator
Dulce sau picant? Picant