Oamenii își pun (în continuare) bazele în pilotul adaptiv Tesla; prin urmare, în continuare au loc accidente pentru care principalul vinovat este, cumva, Autopilot.
Citește și:
Tesla Autopilot salvează vieți! Iată câteva situații surprinse pe cameră
Tesla Autopilot 2.0 are probleme: conduce mașina ca un șofer beat!
Din punct de vedere tehnologic, Tesla a făcut un pas în plus în ceea ce ține de condusul autonom, însă aceste atuuri au fost prost înțelese de către public. Sigur, un sistem care se numește Autopilot (denumirea oficială dată de producător) te duce cu gândul că mașina ar putea rula de una singură, fără ca șoferul să mai fie solicitat să… conducă. Asta a însemnat, pentru unii, călătorii fără griji; alții și-au ocupat timpul cu altceva.
Tesla nu este singurul producător de autovehicule care folosește camere și radare pentru a ține autovehicolul pe bandă, însă este singurul care nu împiedică folosirea abuzivă a acestui sistem de condus autonom. Sigur, în majoritatea cazurilor face o treabă foarte bună în a te duce în siguranță la destinație, însă riscul pe care îl implică o excepție de la regulă este mare: în urma accidentelor întâmplate în acest context și-au pierdut viața până acum cinci persoane.
Din fericire, cazul expus aici – care a avut loc în Connecticut, SUA – este unul mai degrabă comic, întrucât nimeni nu a fost grav rănit. Șoferul unei Tesla Model 3 a lăsat mașina pe Autopilot pentru a verifica starea cățelului său, aflat pe bancheta din spate. În aceste clipe de neatenție, mașina s-a proptit într-un autovehicul de poliție care staționa (cu girofarurile aprinse) pe partea carosabilă. Acesta asista un alt autovehicul care, din motive tehnice, era imobilizat. În urma impactului, mașina de poliție a fost împinsă în cea din fața ei. Din fericire, niciuna dintre acestea nu erau ocupate în momentul producerii accidentului.
Nu este prima dată când Tesla a lovit un automobil de poliție: un incident similar a avut loc în 2018, în California, SUA.