10 lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce cumperi o masina second-hand

vezi galeria foto

Felicitari! Tocmai ai o masina noua, chiar daca tu nu esti primul proprietar.


Pentru inceput nu te entuziasma prea tare, intrucat mai ai cativa pasi de facut. Noi ne-am pus in postura unui proaspat proprietar a unei masini second-hand si am gasit 10 lucruri pe care trebuie sa le faci imediat dupa ce ai platit vehiculul.

1. Mergi sa o inmatriculezi

Imediat dupa ce ai semnat contractul de vanzare-cumparare mai ai cativa pasi pentru ca totul sa fie in regula. Trebuie sa mergi sa inregistrezi masina pe numele tau, sa iti faci RCA, sa platesti o serie de taxe, iar dupa ce ai reusit sa strangi toate actele necesare fugi sa o inmatriculezi. Procesul poate dura cateva zile, insa este unul foarte improtant si nu trebuie neglijat.


2. Fa-i o inspectie amanuntita

O masina second-hand poate avea multe defecte ascunse de care nu ai aflat. Stim ca inainte sa o cumperi ai trecut pe la un service, insa vanzatorul grabit si mecanicul cu sute de programari nu te-au convins suficient de posibilele defecte. De aceea, dupa ce ai achizitionat masina, fa-ti o programare si verifica toate zonele automobilului. Este posibil sa identifici defectiuni minore, dar care in timp sa te coste mult mai multe. Mentenanta preventiva este cea mai buna solutie.


3. Schimba toate filtrele

In cadrul discutiilor purtate cu fostul proprietar cu siguranta ai intrebat de filtre. De cele mai multe ori acesta iti va raspunde ca au fost schimbate recent, insa pentru siguranta ta, inlocuieste toate filtrele. Asa este cel mai bine.

4. Citeste manualul masinii

Stim ca poate parea ciudat si iesit din comun sa stai cu manualul masinii pe scaunul preferat pentru citit, insa nu-l ignora. Poti afla informatii importante cu privire la vehiculul pe care tocmai l-ai achizitionat.


5. Curatenie generala

Dupa ce ai achizitionat masina, mergi la spalatorie si fa-i o „baie' buna. Mai ales la interior!

6. Schimba toate fluidele

Ca si in cazul filtrelor, nu cunosti cand au fost inlocuite ultima data fluidele masinii. Iar cel mai bine este sa le schimbi chiar tu. Nu uita sa iti cumperi si un carnetel si sa notezi data si numarul de kilometri cand ai efectuat aceste actiuni. Te vor ajuta foarte multe pe viitor.

7. Repara toate micile defectiuni necostisitoare

Dupa ce ti-ai achizitionat masina este posibil sa mai ai putini bani in cont. Insa nu neglija micile defectiuni care nu costa foarte mult. Inlocuieste bujiile, becurile arse si nu in ultimul rand elementele de tapiterie rupte. La final, satisfactia va fi garantata.


8. Verifica sistemul de franare

Sistemul de franare este unul dintre cele mai importante parti ale unei masini. Discurile si placutele de frana sunt consumabile, iar vechimea lor nu o poti cunoaste cu exactitate. In timpul vizitei la service, verifica si gradul de uzura al acestor elemente, iar daca este necesar, inlocuiste-le cu unele noi.

9. Verifica anvelopele

Anvelopele masinii pe care tocmai ai cumparat-o pot fi vechi sau foarte uzate. Le poti verifica vizual, iar daca starea acestora te face sa iti pui intrebari, cumpara unele noi.


10. Drum bun!

Dupa ce ai trecut de toti acesti pasi, mai ai unul simplu. Sa te urci in masina si sa pleci la drum. Noi iti uram plimbari fara incidente!

 

Sursa foto| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE