Istoria autostrăzii Iași – Târgu Mureș este una destul de simplă: zece ani de studii și zeci de milioane de euro cheltuiți pe studii de fezabilitate.
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a reluat contractul de realizare a studiul de fezabilitate pentru autostrada Tg Mureș Iași, secțiunea Tg Mureș Ditrău (județul Harghita) și va scoate la licitație studiile de fezabilitate pentru alte două secțiuni ale autostrăzii, anume Ditrău – Tg Neamț și Tg Neamț – Iași -Pașcani.
Citește și: Autostrada A3: tronsonul Gilău – Nădășelu va fi gata anul acesta, dar nu se va putea circula pe el
Informația a venit din partea ministrului Transporturilor, Sorin Bușe. Conform Master Planului General Transporturi (MPGT) lucrările la secțiunile Tg Mureș-Ditrău și Ditrău-Tg Neamț ar urma să demareze în următorul exercițiu financiar al UE, adică în 2021. Pentru actualul exercițiu este planificată doar începerea lucrărilor la secțiunea Tg.Neamț – Iași- Pașcani (2016-2019).
Citește și: CNADNR: La jumătatea lui 2018 vom avea 1.000 de kilometri de autostradă
‘Tg Neamț – Iași -Ungheni va fi scos la licitație pe 1 noiembrie. Porțiunea Ditrău – Tg Neamț urmează să fie scoasă la licitație tot pe 1 noiembrie. Cealaltă porțiune, între Tg Mureș și Ditrău la care contractul era suspendat pentru că nu erau fonduri, a fost anulată suspendarea. Acum există fonduri. Există un contract pentru studiul de fezabilitate la tot acest segment între Tg Mureș și Ditrău’, a completat ministrul Bușe.
Via | Digi24