Câteva săptămâni fără să utilizezi mașina, iar habitaclul acesteia se transformă cu ușurință într-un mediu propice pentru dezvoltarea sporilor periculoși de mucegai. Aveți mare grijă de sănătatea dumneavoastră și a familiei!
Pfffff, ce miros pătrunzător și acru emană interiorul acestei mașini! Cam acestea au fost cuvintele specialistului dr. Christoph Drexler la contactul cu Renaultul nostru uitat de câteva săptămâni în garaj. Umezeala și căldura au dus la apariția mucegaiului, iar acum este momentul să scoatem artileria grea și să exterminăm problema.
La început, cu siguranță veți avea impresia că e în regulă să faci curat cu mâinile goale într-un astfel de interior auto, dar pe parcurs lucrurile vor degenera și este posibil să fie prea târziu pentru măsuri suplimentare de precauție. Noi vă recomandăm ca înainte de o astfel de procedură să achiziționați o mască, un costum și un set de mănuși.
Dar cum s-a ajuns la acest rezultat? – ar fi întrebarea dumneavoastră. Ei bine, mucegaiul se hrănește cu molecule organice. Carbohidrații, grăsimile sau proteinele reprezintă mediul propice pentru dezvoltarea sporilor de mucegai, iar în mașină, aceste elemente se găsesc din plin. Spre exemplu, frunzele care vi se lipesc de talpa încălțămintei, urmele de grăsime lăsate de mâini sau secrețiile ajunse în mașină prin strănut sau vorbit. Pentru ca toate acestea să aibă un sens, adăugăm puțină umezeală și rețeta este gata. Mucegai din plin.
Dar nu aveți de ce să vă îngrijorați. Cu ustensilele potrivite și cu o serie de substanțe din comerț, interiorul va arăta ca nou și va mirosi a sănătate. Singura problemă cu care vă veți întâlni va fi timpul ridicat de lucru. Pentru început, preșurile se scot și se spală, mai apoi se aspiră și cele mai ascunse zone ale interiorului, pentru că sporii pot fi deja acolo, iar mai apoi aplicăm un tratament special. Pentru final, recomandăm un spray pentru curățarea sistemului de aer condiționat, care este capabil să ofere protecția necesară habitaclului.
Cum scăpăm de mucegai și spori?
Pentru început, covorașele se scot afară și se spală cu ajutorul unei perii sănătoase, cu multă apă și cu șampon special. După finalizarea procesului, lăsați-le la uscat în afara autoturismului.
Spune Nu! prafului și nisipului
Sub covorașele multor mașini, praful, pietricelele și nisipul zac timp îndelungat. Scăpați de ele cu un aspirator puternic. Cele dedicate mașinilor nu sunt foarte eficiente.
Curățenie pe toate fronturile
Când demarați procesul de curățenie nu uitați de portiere, plafon și tapițerie. Totuși, grijă mare la soluțiile pe care le utilizați. Unele dintre ele pot ataca și distruge materialele.
Nu neglijați plasticele
De cele mai multe ori, plasticele sunt cele mai murdare zone din mașină. |n zonele „sensibile’ lucrați cu o cârpă curată. După utilizare, reziduurile vor fi depozitate corespunzător.
Totul pentru scaune
Cu ajutorul unui aspirator îndepărtați praful și mizeria de pe scaune. După aceea, mizați pe serviciile unui produs de curățare pe bază de spumă. Face minuni.
Omoară sporii
Spray-ul folosit pentru dezinfectarea sistemului de aer condiționat se folosește pentru întreg habitaclul. Puneți ventilatoarele pe recirculare și porniți spray-ul. Astfel, toți sporii vor fi eliminați.
Sfatul nostru
Nu trebuie să vă panicați atunci când vedeți că mucegaiul și-a făcut apariția în mașina dumneavoastră. De cele mai multe ori, scapi de aceste lucruri nedorite cu ajutorul unei sesiuni de curățenie. Ștergeți temeinic zonele afectate, iar mucegaiul și sporii care au dus la apariția sa cu siguranță vor dispărea. Nu uita, mucegaiul iubește zonele umede, motiv pentru care încearcă din răsputeri să scapi de astfel de locuri din mașină.