Top 5 mașini care oferă un sunet fals de motor, deși nu era necesar

vezi galeria foto

Au existat vremuri în care producătorii auto se duelau pentru cel mai bun sunet oferit de motor. Astăzi, lucrurile au evoluat, iar mulți dintre constructorii de top au apelat la o serie de artificii tehnologice pentru a îmbunătăți sunetul oferit de propulsor.

Porsche îl numește Sound Symposer, BMW l-a botezat Active Sound Design, în timp ce Lexus se mândrește cu Active Sound Control.


Dar toate aceste sisteme, indiferent de numele lor fac același lucru: îmbunătățesc sunetul perceput de șofer prin intermediul difuzoarelor.

1. BMW M3/M4

Din păcate vom începe cu BMW M3/M4. În ciuda faptului că este un model capabil să ofere un sunet grandios deși s-a renunțat la vechiul V8, inginerii germani au decis instalarea unui sistem care să amplifice sunetul în cabină, lucru puțin nefiresc pentru bavarezi. În cazul lui i8, lucrurile parcă nu sună atât de rău ținând cont că integrează un sistem de propulsie hibrid cu un motor cu combustie internă cu doar 3 cilindri.


2. Lexus LF-A

Lexus LF-A, supercarul nipon integrează și el un sistem capabil să modifice sunetul primit de cei din habitaclu. Japonezii au apelat la divizia de sunet a celor de la Yamaha pentru a dezvolta sistemul. Astfel, motorul V10 este tratat precum un generator de sunet, iar șoferul primește toate scâncetele oferite de acesta direct în cabină.

3. Porsche 911

Continuăm cu Porsche 911 care, prin ADN-ul său sportiv nu ar trebui să folosească Sound Symposer. Dar pentru ca șoferul să se simtă mai bine, nemții au decis că prezența acestuia va face lucrurile mai plăcute.


4. Volkswagen Golf GTI

O altă prezență pe lista noastră este Volkswagen Golf GTI. Deși modelul german este capabil să ridice părul de pe spatele oricărui șofer, nemții au apelat în continuare la sistemul Soundaktor.

Cu Soundaktor activ

Cu Soundaktor inactiv

5. Audi S4

Ultima prezență pe lista noastră vine tot din Germania. Vorbim despre Audi S4 și al său sistem de management al sunetului. Un scurt video vă arată diferențele pe care urechea le sesizează în funcție de setările sistemului.

Sursa foto

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE