Aceeași denumire, cu câte ceva în plus: BMW M2 ridică nivelul performanțelor, al tehnologiei și al rafinamentului conceptual.

vezi galeria foto

Bineînțeles, sportivitatea a rămas prioritară în materializarea acestui pas evolutiv pentru seria BMW M2. Sub forma sa proaspăt modernizată, BMW M2 oferă şi mai multă putere. În centrul acestui program de actualizări se află puterea crescută cu 15 kW/20 CP: motorul pe benzină cu şase cilindri în linie supraalimentat cu tehnologie M TwinPower Turbo, ajunge acum la 353 kW/480 CP.


Noul BMW M2 duce într-o nouă etapă evolutivă conceptul propulsiei convenționale cu motor termic având şase cilindri în linie, cutie de viteze manuală cu şase trepte (opţională) şi tracţiune spate – o configurație unică printre rivalii săi. Motorul este capabil să urce în ture rapid și să atingă regimul maxim de 7200 rpm. Cuplul maxim este disponibil pe un interval larg, între 2.650 şi 6.130 rpm. La modelul echipat cu transmisia manuală cu şase trepte, disponibilă opţional, cuplul maxim rămâne 550 Nm. Dacă forța motrice este transferată la roți prin intermediul cutiei automate M Steptronic cu opt trepte cu soft Drivelogic (dotare standard), vârful caracteristicii de cuplu se ridică la 600 Nm.


Dimensiuni compacte, tehnologie a şasiului reglată perfect atât pentru condusul zi de zi pe şosele, cât şi pentru utilizarea pe circuite şi un concept de operare de ultimă generaţie care permite individualizarea configuraţiei maşinii – toate acestea fac noul M2 să fie ideal dotat pentru a scrie următorul capitol în istoria de succes a mărcii BMW M în segmentul compact.

În plus, se remarcă noile accente de design pentru exterior, un interior actualizat şi introducerea sistemului de operare BMW 8.5 pentru a sprijini ultima generaţie de BMW iDrive. Noul BMW M2 va fi construit alături de noul BMW Seria 2 Coupé la uzina BMW Group din San Luis Potosí din Mexic. Acesta va fi lansat în întreaga lume odată cu introducerea în producţie începând cu august 2024. Peste 40% din vânzările totale vor fi înregistrate în Europa. Cea mai importantă piaţă unică va fi SUA, urmată de Germania, China, Marea Britanie şi Japonia.


CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE