Adăugare la Țiriac Collection: un Ferrari 812 Competizione Aperta ridică acum ponderea italiencelor din galerie.

vezi galeria foto

Țiriac Collection anunță integrarea în colecţia exclusivistă a unui exemplar Ferrari 812 Competizione Aperta, spectaculosul automobil fiind dezvelit oficial în prezenţa domnului Ion Țiriac. Ca urmare, numărul mașinilor Ferrari din somptuoasa colecție privată ajunge acum la 25 de exemplare.


Începând de vineri, 19 iulie 2024, roadsterul extrem al mărcii din Maranello va putea fi admirat în cadrul Țiriac Collection, alături de cele peste 170 de automobile de excepție expuse în galerie. Ferrari 812 Competizione Aperta, serie limitată la 599 de unități, dispunând de plafon tip Targa, este un omagiu adus tradiției glorioase a mașinilor decapotabile asamblate sub emblema Căluțului Cabrat.

Avem o jucărie nouă care e destul de rară, competitivă: Ferrari 812 Competizione Aperta, un exemplar pe care l-am obținut destul de greu. Sunt un client asiduu Ferrari și l-am luat direct de la fabrică. Ferrari ne-a făcut un model dedicat, inscripționat pentru Țiriac Collection, cu placa dlui. Ferrari semnată, deci mai avem ceva să arătăm. Sunt foarte mândru că putem să îl prezentăm vizitatorilor’, a declarat Ion Țiriac în cadrul evenimentului de prezentare oficială pentru presă.


Modelul Ferrari 812 Competizione Aperta ilustrează sintetic cei peste 70 de ani de experiență ai companiei pe circuitele din toată lumea, reprezentând o fuziune perfectă de performanță, formă și funcționalitate. Exponatul are un motor V12 de 6,5 litri, capabil să genereze 830 CP și să propulseze mașina de la 0 la 100 km/h în doar 2,89 s.

Designul exterior îmbină perfect curbele musculare cu eleganța aerodinamică, iar configurația cu plafon detașabil amplifică experiența la volan prin reducerea filtrării senzațiilor de pilotaj.


Dedicat unui grup restrâns de pasionați și cunoscători ai mărcii, Ferrari 812 Competizione Aperta mizează pe numeroase soluții de inginerie avansată fără compromisuri și tehnologie de vârf care ridică la o cotă supremă potențialul sportiv al mașinii.

Țiriac Collection include din acest moment 25 de exemplare Ferrari, începând cu un Ferrari Dino 246 GT din 1972 și până la supercarurile momentului, fiecare având o poveste și caracteristici unice: Ferrari Testarossa, simbolul anilor 80, cunoscut pentru liniile sale iconice și performanțele de top, Ferrari SF90 Stradale, un  supercar modern care redefinește limitele performanței și inovației tehnice cu un sistem hibrid avansat, Ferrari 550 Maranello, de asemenea un model reprezentativ pentru renașterea modelelor GT ale Ferrari, combinând luxul cu performanța sportivă, precum si legendarul Ferrari F40, lansat pentru a celebra 40 de ani de existență a mărcii Ferrari.


Seria exemplarelor Ferrari este completată de un model clasic 400i care a aparținut celebrului tenismen Boris Becker, de Ferrari 458 Speciale Aperta, un alt exemplar exclusivist, ce aduce inovațiile tehnice și aerodinamice într-un model cabrio de înaltă performanță şi de 599 GTO considerat unul dintre cele mai rapide și puternice modele de serie ale Ferrari.

Ferrari F176 Monza SP2, ce are la bază conceptul inovator cunoscut sub numele de „Icona’, construit pentru a întruchipa perfect eleganța, performanța și inovația, este un alt exemplar în serie limitată care a fost dezvăluit oficial în fața presei de către domul Ion Țiriac și integrat în colecție în septembrie 2020.


Evoluția legendarei mărci italiene de la Țiriac Collection este desăvârșită de un exemplar LaFerrari F150 din 2014, una dintre cele 499 de unități care au fost construite și vândute exclusiv unor clienți atent selectați. LaFerrari este primul model hibrid al mărcii, dezvoltând 963 de cai putere, fiind totodată una dintre piesele de rezistență ale întregii colecții de automobile.

Odată cu integrarea modelului Ferrari 812 Competizione Aperta, Țiriac Collection continuă să aducă în fața publicului cele mai remarcabile și exclusiviste automobile din lume, oferindu-le celor pasionați ocazia să descopere modele de excepție și să exploreze fascinanta istorie automobilistică.


Galeria auto este deschisă publicului în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 19:00, la adresa Calea Bucureștilor nr. 289, Otopeni.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE