Ai fost victima unui accident auto? Cum procedezi pentru a cere daune

vezi galeria foto

Romania este o țară cu o rată a accidentelor auto extrem de crescută. Dacă ai fost victima unui astfel de accident, trebuie să știi ce drepturi ai și ce trebuie să faci pentru a le obține.


NICIODATĂ să nu cumperi o mașină second-hand fără să verifici ASTA!

Nu ai ASTA în mașină mereu? AMENDĂ 525 DE LEI!

De ce nu trebuie să cumperi o mașină adusă din Germania – UN EXEMPLU PERFECT

BREAKING NEWS! O țară de lângă România interzice mașinile pe benzină și motorină!

Primul pas: certificatul medicolegal

În ultimii ani, în România, numărul accidentelor auto a crescut în mod îngrijorător. Printre cele mai frecvente accidente se numără cele petrecute pe trecerile de pietoni. Dacă ai fost lovit pe trecerea de pietoni, vina aparține, exclusiv, conducătorului auto. Așadar, cum procedezi pentru a cere daune, dacă ai fost victima unui accident auto. Primul pas pe care trebuie să-l urmezi este să obții un certificat medical constatator al vătămarilor. Apoi, trebuie să formulezi o plângere penală, solicitând ca persoana vinovată de producerea accidentului să fie trasă la răspundere. Plângerea poate fi concepută cel mai bine cu ajutorul unui avocat.


Jumătate dintre șoferi fac această GREȘEALĂ ILEGALĂ! Tu o faci?

Veste proastă pentru toți românii care vor mașini ieftine!

Detalii șocante despre MICHAEL SCHUMACHER. Cum a ajuns să arate fostul pilot de Formula 1

Adio permis în format fizic! Ce le vom arăta polițiștilor!

Și organul de cercetare poate să emită o adresă către Institutul de Medicină Legală, solicitând să se stabilească dacă ți-a fost sau nu pusă în primejdie viața sau dacă ai suferit o infirmitate, câte zile de îngrijiri medicale au fost necesare, dacă ai suferit un prejudiciu estetic grav și permanent și dacă ți-a fost afectată temporar, permanent, total sau parțial capacitatea de muncă. Toate aceste aspecte vor conta la stabilirea daunelor pe care le vei putea primi de la asigurătorul celui vinovat! Dacă, potrivit certificatului medicolegal, ai suferit o infirmitate sau un prejudiciu estetic grav, atunci este vorba de o vătamare corporală gravă, pentru care despăgubirea s-ar putea ridica până la 1000.000 de euro.



Singura localitate din România unde motorina și benzina sunt ieftine

BREAKING NEWS! O țară de lângă România interzice mașinile pe benzină și motorină!

Cum ajung românii să plătească pentru mașina lor mai mult decât alți șoferi

Povestea mașinii de colecție care a fost salvată de regizorul Nae Caramfil. E unicat și valorează sute de mii de euro

Ce faci, dacă dosarul penal se clasează?

Dar, dacă dosarul penal se clasează, așa cum se întâmplă de multe ori, ce faci? Ei bine, în baza probelor adunate, poți să te adrezi instantei civile, pentru plata despăgubirilor. De cele mai multe ori, baza de drept este art. 1391 N.C.P.C.: ‘Repararea prejudiciului nepatrimonial: (1) În caz de vătămare a integrităţii corporale sau a sănătăţii, poate fi acordată şi o despăgubire pentru restrângerea posibilităţilor de viaţă familială şi socială. (2) Instanţa judecătorească va putea, de asemenea, să acorde despăgubiri ascendenţilor, descendenţilor, fraţilor, surorilor şi soţului, pentru durerea încercată prin moartea victimei, precum şi oricărei alte persoane care, la rândul ei, ar putea dovedi existenţa unui asemenea prejudiciu’.


CÂT DE GREU se va lua PERMISUL ÎN ROMÂNIA!

Ce a făcut un român, supărat că mașina nu pornește. A luat ciocanul și…

Un șofer din Suceava a primit 15 amenzi în câteva minute

Motocicletele zburătoare din Star Wars au devenit reale! Ce țară le folosește

Când se acordă o rentă viageră

Există situații în care dauna materială poate consta în beneficiul sau câştigul pe care victima accidentului nu-l va mai putea realiza. Spre exemplu, victima era taximetrist iar, in urma accidentului, și-a pierdut capacitatea de a conduce mașina. În acest caz, firma de asigurare a șoferului vinovat urmează să-i acorde victimei o rentă viageră, adică, o sumă de bani lunară, pentru toată viața, compensând posibilele sume pe care victima le-ar fi putut câșiga. În, fine, în cazul decesului vitimei, la daune materiale vor fi îndreptăţite părţile vătămate sau moştenitorii acestora, în calitate de succesibili, urmand să faca dovada daunelor materiale dar și a celor morale. Citeşte mai departe.


Motorina se scumpeşte de la o zi la alta, dar uite ce urmează

Martorii de bord – Peste 60 de semne explicate

Știi ce simbolizează dungile acestea de pe anvelope?

E gata! Chinezii au inaugurat tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine | VIDEO

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE