Poliția Română ar putea folosi clipurile video filmate de participanții la trafic în care sunt surprinse diverse încălcări ale codului rutier.
Citește și:
Black Friday 2018: BMW i8 va fi la ofertă!
Autostrada A8 a fost votată: Ce urmează?
Cel mai scump loc de parcare din România
Suspendarea permisului de conducere la 45 de puncte
Noi oferte ANAF: Ce mașini sunt de vânzare în noiembrie?
În urmărirea lui Dracula
Cât de mult se scumpește RCA
O nouă țeapă circulă prin SMS
Ce trebuie să știi despre noua taxă auto
Câți români au rămas fără carnet anul acesta
De care jante să cumperi?
Șoferii care folosesc camere de filmare sau telefoane mobile pentru a filma drumul ar putea sesiza direct Poliția Română cu filmarea realizată.
Condiția este ca în aceste filmări să se distingă clar numerele de înmatriculare ale șoferului care încalcă regulile de circulație și să fie însoțite de dată, ora, locație, precum și de o sesizare din partea persoanei care a realizat clipul video, iar aceasta din urmă ar reprezenta o declarație pe proprie răspundere a veridicității imaginilor prezentate.
Inițiatorul proiectului, deputatul USR Mihai Botez, este de părere că proiectul propus e menit să încurajeze civismul, să convingă oamenii să se implice atunci când văd regulile de circulație încălcate’.
Pentru moment, proiectul va intra în dezbatere publică timp de două săptămâni, timp în care vor fi ascultate criticile sau sugestiile primite.
Probele video sunt folosite de poliție și în alte state ale Uniunii Europene. Deputatul USR oferă ca exemplu cazul Marii Britanii unde cetățenii care iau act de săvârșirea unei contravenții la regimul circulației pe drumurile publice, pot încărca înregistrarea de pe camera de bord prin care a fost surprinsă respectiva faptă, pe un portal online. După completarea unui formular electronic, acestea ajung direct la unitatea de poliție din zona unde a fost semnalată săvârșirea contravenției, care analizează imaginile și ia măsurile ce se impun’.
Eu, am speranta ca astfel se vor micsora delicventii !
Ced , monitorizarea soselelor cu camere video care vr fii recunoscute ca dovezii !
Doresc ,sa se micsoreze vitezomanii si delicventii in traficul rutier !
La Baneasa se merge pe linia de tramvai in coloana chiar pe sub nasul politistilor care se fac ca au treaba.
Cica dirijeaza pieton. Asa ca avem toata increderea ca politia va sanctiona dupa camerele de luat vederi ale soferilor.
Ca fiecare minune care dureaza 3 zile, aceste filmari vor fi acceptate pana la urma doar in anumite conditii (ca de altfel in Germania!), numai atunci cand cel care filmeaza poate aduce filmarea ca proba pentru un accident in care este implicat. In rest, aceste filmari vor fi interzise pentru ca incalca sfera privata a celui care este filmat (tot ca in Germania). Asteptam situatia in care este filmat un bizon politician in circulatie…