Arată a science-fiction dar, de fapt, e „pure science” pe tema motorsport: Mercedes-Benz AMG GT63 PRO Motorsport Collectors Edition

vezi galeria foto

Încă o mașină care se prezintă senzațional și care, probabil, va ajunge să fie văzută numai de un public restrâns, cu acces la colecții private sau care are propriul garaj ultraselect. Greu de crezut că vreunul dintre cele 200 de exemplare Mercedes-Benz AMG GT63 PRO Motorsport Collectors Edition va fi pus să tarnsforme anvelopele în fum pe astafltul circuitelor sau al drumurilor purtătoare de inspirație sportivă.


Evenimentul exclusivist de lansare al seriei limitate Mercedes-Benz AMG GT63 PRO Motorsport Collectors Edition a fost integrat ca moment festiv în Marele Premiu din Singapore Formula 1 din 2024. Culoarea metalizată negru obsidian este inspirată de a actualei mașini de Formula 1 a echipei Petronas. Elementele decorative de genul steluțelor Mercedes și dungilor argintii fac referire la istoria sportivă a mărcii din Stuttgart, în ansamblu.

Puntea din față este echipată cu discuri de frână de 420 mm. Mercedes-Benz AMG GT63 PRO Motorsport Collectors Edition e dotat standard cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2R Cup. Dimensiunile acestora sunt 295/30 ZR 21 (față) și 305/30 ZR 21 (spate).


Pachetul standard din fibră de carbon exterior AMG, cu splitterul frontal, benzile ornamentale în pragurile laterale și difuzorul și aripa spate din fibră de carbon de înaltă calitate, subliniază apropierea de domeniul competițional. Setul specific de dotări include, de asemenea, plafonul panoramic din sticlă și pachetul AMG Aerodinamic, cu o aripă deportantă fixă ​​pe hayon. Capacul rezervorului AMG din crom satinat cu inscripție „AMG’ subliniază, de asemenea, statutul special al automobilului.


Sistemul de sunet surround Burmester High End3D, cu 15 difuzoare și putere de 1170 W e dotare standard în configurația mașinii. Tot standard mai sunt oferite, de asemenea, camerele cu acoperire de 360°, asistentul virtual MBUX, pachetul funcțiior de asistare a conducerii și instrumenlele cu head-up display. Programul AMG TRACK PACE oferă o mulțime de date atunci când conduceți pe circuit.

Mercedes-Benz AMG GT63 PRO Motorsport Collectors Edition se adresează pasionaților de sportivitate auto și colecționarilor care sunt în căutarea unei experiențe de pilotaj extreme, cumva apropiată de Formula 1. Puterea de 450 kW (612 CP) pe care o dezvoltă motorul V8 biturbo AMG de 4,0 litri, împreună cu acuratețea comportamentului rutier și optimizările aerodinamice ridică la un nivel fără precedent potențialul dinamic al acestor coupe-uri reprezentative pentru elita GT germană.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE