Audi quattro vs. BMW xDrive pe zăpadă: un test comparativ mai aprofundat (VIDEO)

vezi galeria foto

Cele două sisteme de tracțiune au fost puse la încercare în condiții optime de iarnă, iar anvelopele purtate erau identice.


Citeşte şi:

Modificări importante: șoferii vor fi obligați să facă cursuri de condus defensiv

Cum afli norma de poluare a maşinii tale – înainte să plăteşti o amendă pentru Taxa Oxigen

Una dintre cele mai puternice și longevive dispute din universul auto este Audi quattro vs BMW xDrive. Tabăra Audi va spune că numele quattro a făcut istorie și că nimic nu poate bate legendarul sistem de tracțiune. Tabăra BMW va susține că vechi nu înseamnă neapărat și bun și că xDrive este mai bine croit pentru mașina pe care o echipează. Și aproape toate clipurile versus pe care le găsești pe internet sunt subiective. Toate mai puțin acesta, deocamdată.


Tipii de la Tyre Reviews au testat la rece trei limuzine de clasă medie: Audi A4, BMW Seria 3 și Jaguar XE. Cele trei autovehicule sunt echipate cu același model de anvelopă – Nokian Hakkapeliitta – și dispun de cifre de putere asemănătoare, rezultate din unități cu patru cilindri în linie de 2,0 litri.

Testul a constat în patru probe diferite: demaraj pe zăpadă, accelerație pe gheață, urcarea unei rampe înzăpezite și tur de circuit. Cele patru probe au fost încercate atât cu sisteme electronice active, cât și dezactivate. Terenul de testare – pus la dispoziție tot de Nokian – a constituit mediul ideal pentru astfel de întrecere.


Dacă în primele două probe Audi A4 s-a impus în fața lui BMW Seria 3 și a lui Jaguar XE, urcarea pe rampa înzăpezită a fost domeniul în care bavarezul a recuperat considerabil. Timpii pentru tururile de circuit au fost foarte asemănători, atât cu sistemele electronice active cât și fără, concluzia fiind că niciuna dintre cele trei oferte nu este necâștigătoare, totul depinzând fix de profilul cumpărătorului; mașina cea mai dinamică prin comportament (chiar și pe zăpadă) rămâne Seria 3, Jaguar XE fiind totodată surprinzător de distractiv odată ce îi concediezi dădacele electronice.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE