Camionul anului 2025 este electric: vorbim despre Mercedes Benz eActros 600, „greul” care și-a primit titlul la Hanovra.

“Mercedes-Benz eActros 600 ist “International Truck of the Year 2025" “Mercedes-Benz eActros 600 is “International Truck of the Year 2025”

vezi galeria foto

Cea mai importantă distincție din industria vehiculelor comerciale a revenit pentru a zecea oară producătorului Mercedes-Benz Trucks: juriul internațional format din reprezentanți ai mediei de specialitate din 24 de ţări europene l-a desemnat pe Mercedes-Benz eActros 600, camion cu propulsie electrică, drept „International Truck of the Year 2025′.


Noul camion electric de la Mercedes-Benz Trucks impresionează prin aerodinamica avansată, performanțele sistemului de propulsie și autonomia realistă de 500 km. „De la bun început, specialiștii de la Mercedes-Benz Trucks l-au proiectat pe Mercedes-Benz eActros 600 pentru a fi un camion electric prin definiție. Rezultatul este un vehicul electric avansat, capabil să integreze un spectru largă de sarcini vizând distanțe lungi’, rezumă Gianenrico Griffini, președintele juriului ITotY.


Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks, a declarat: „Suntem mândri și încântați că juriul a selectat eActros 600 pentru titlul „International Truck of the Year 2025′. Aproape toți membrii juriului au petrecut deja timp la volan, testând eActros 600 pe drumurile din toată Europa – așa că au avut ocazia să experimenteze personal potențialul și funcționalitatea camionului. Astăzi este o zi de mare satisfacție pentru echipele care au muncit atât de mult în ultimii ani spre a face din acest camion un lider de piață.’


Performanțele sistemului de propulsie, accelerația lină și funcționarea fără vibrații în toate programele de conducere au fost, de asemenea, evaluate pozitiv de jurnaliștii juriului ITotY. Mercedes-Benz Trucks a dezvoltat un nou tip de punte propulsoare, proiectată pentru 800 V, dotată cu două motoare electrice și o transmisie cu patru trepte, special pentru utilizarea în transportul pe distanțe lungi.

Motoarele electrice generează o putere continuă de 400 kW (544 CP), precum și o putere maximă de 600 kW (816 CP). În plus, eActros 600 dispune de sistemul de control al vitezei de croazieră și de control al transmisiei Predictive Powertrain Control (PPC), care se potrivește în mod explicit cu propulsia electrică. Predictive Powertrain Control ia în considerare automat topografia, aspectul drumului și semnele de circulație pentru cel mai eficient stil de condus posibil.


Capacitatea mare a bateriei, de peste 600 kWh – de unde și indicativul 600 din denumirea modelului – împreună cu noua punte electrică, deosebit de eficientă, dezvoltată intern, permit camionului să atingă o autonomie de 500 km. Cifra se referă la condiții foarte realiste și practice, cu o masă brută combinată de 40 t, și poate fi depășită semnificativ în funcție de stilul de condus și traseu. Tehnic vorbind, Mercedes-Benz eActros 600 va putea chiar să parcurgă peste 1000 km pe zi. Încărcarea intermediară în timpul pauzelor legale ale șoferului asigură această posibilitate, cu condiția ca sursele de încărcare să fie performante. Camionul suportă o încărcare la ștecher CCS cu până la 400 kW.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE