Când se prescrie amenda pentru lipsa rovinietei

vezi galeria foto

UPDATE


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea prin care şoferii care circulă fără rovinietă nu vor putea fi sancţionaţi în intervalul cuprins de la data săvârşirii contravenţiei şi până la data comunicării acesteia, iar amenda se prescrie dacă şoferul nu e informat timp de 4 luni.

Povestea primei autostrăzi din România! Visul lui Ceaușescu S-A CONSTRUIT ÎN TIMP RECORD!

Incredibil! Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’


Legea pentru modificarea şi completarea art. 9 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România a fost adoptat de Camera Deputaţilor în 6 februarie.

Cum arată cel mai tare vehicul al jandarmilor! E o DACIA DUSTER MODIFICATĂ!

În forma adoptată se arată că şoferii nu mai pot fi sancţionaţi în intervalul cuprins de la data săvârşirii contravenţiei şi până la data comunicării acesteia. Totodată, apar modificări şi în ceea ce priveşte prescrierea sancţiunii.


De asemenea, procesul verbal nu mai trebuie să fie însoţit de fotografii doveditoare.

Legea intră în vigoare la şasa luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

 

Una dintre întrebările pe care și le pun proprietarii de mașini este cine va plăti amenda pentru lipsa rovinietei în cazul vânzării unei maşini. Curtea Supremă a dat un răspuns la această întrebare.

În cazul în care vechiul proprietar poate dovedi că a vândut o maşină, chiar dacă documentele nu s-au perfectat în totalitate, noul deţinător este cel care trebuie amendat dacă a circulat pe drumurile publice fără rovinietă valabilă, nu vechiul deţinător. Decizia finală a fost dată de Curtea Supremă.


Amenda pentru rovinietă s-ar putea prescrie în doar patru luni

Recent Curtea Supremă a admis „recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj şi, în consecinţă, (…) în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă; dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun’,  conform unui comunicat de presă al instanţei.


Breaking News! DACIA retrage de pe piață un model, însă PREGĂTEȘTE CEVA FABULOS!

Până acum instanțele din ţară soluţionau problema în mai multe moduri: unii judecători au decis că fostul proprietar trebuie să plătească amenda, în timp ce alții au hotărât că noul proprietar este responsabil.

MARE ATENȚIE! Dacă ai maxim 5.000 de euro, astea sunt MAȘINILE PE CARE TREBUIE SĂ LE CUMPERI!

ROAD RADE FILMAT în ROMÂNIA! După ce au văzut clipul, polițiștii au luat o DECIZIE INCREDIBILĂ!


În urma deciziei de la Curtea Supremă, deciziile date de magistraţii de aici devin obligatorii, pentru toate instanţele.

Amenda pentru rovinietă s-ar putea prescrie în doar patru luni

Conform unui proiect de lege depus la Parlament, amenda pentru circulația fără rovinieta se va prescrie într-un termen de 4 luni de la săvârșirea faptei.

În cazul în care șoferul nu primește contravenția de la Compania Naţională de Administrate a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), amenda pentru rovinietă se prescrie astăzi în termen de 8 luni.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE