În București, pe cât de multe parcări sunt, pe atât de mulți parcagii. Aceștia își fac apariția după orele de program ale taxatorilor autorizați și adună o grămadă de bani. Și totuși, câți bani fac aceștia pe zi?
Potrivit datelor obţinute de la Poliţia Locală, circa 30-50 de parcagii activează în fiecare sector, zonele cele mai frecventate fiind centrul istoric, Sala Palatului, pieţele Romană şi Unirii, dar şi zona Gării de Nord.
Un parcagiu câştigă în medie între 60 şi 100 de lei pe zi, iar conform calculelor businessmagazin.ro realizate în urmă cu trei ani, veniturile colectate la nivelul Capitalei ajung la două milioane de euro anual, cât Administraţia Străzilor şi primăriile de sector la un loc.
Câte parcări sunt administrate de municipalitate
Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Străzilor, instituţia administrează, în prezent, 140 de parcări cu 8.094 de locuri, cele mai multe fiind în zona centrală a Capitalei.
parcagii exista pt ca Pandarii Locali nu-si fac treaba si pt ca autoritatili nu creeaza parcari amenajate, pazite.
Deci, beliti parcagii. Nu-I mai simplu ca numarul celor autorizati sa fie suplimentat si sa lucreze in ture 24 din 24 ? S-ar creea sute de locuri de munca.
Daca mergi pe strazile de pe langa Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti gasesti si acolo multi parcagii.stau de dimineata pana seara.
Chiar nu poate nimeni sa-i elimine pe nenorocitii astia???