Ce se întâmplă dacă nu plătești rovinieta? Legea se schimbă de la 1 septembrie

vezi galeria foto

Nu ai plătit rovinieta? Această scăpare ar trebui să te coste scump conform legislației în vigoare. Și totuși, o modificare a legislației face lucrurile mult mai ușoare pentru contravenienți. Aceasta va intra în vigoare de la 1 septembrie.


Legea nr. 60/2018, publicată în Monitorul Oficial, clarifică modul în care se va sancționa neplata rovinietei și a taxelor de trecere, precum și aspectele neclare legate de constatare contravențiilor. De asemenea, neclaritățile legate de modul de transmitere a procesului verbal de constatate au fost eliminate.

Taxa de pod de la Feteşti şi Giurgeni ar putea fi desfiinţată

Astfel, pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenției va trebui comunicat contravenientului în termen de cel mult 2 luni de la data aplicării sancțiunii. În plus, potrivit noii legi, în intervalul de la data săvârșirii contravenției până la data comunicării procesului-verbal de constatare a contravenției nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei valabile pentru același vehicul.


Plata taxei de pod de la Fetești – Cernavodă

Citește și:

Încă o schimbare la ITP: Ce pățesc cei prinși cu ITP-ul expirat

ANAF vinde super mașini și în August! Cât costă un supercar la ANAF?

Noi informații despre viitoarea taxa auto: Cum te afectează?

Duster e rege: Ce nu va face Dacia niciodată?

O altă veste bună pentru cei care au fost surprinși de camerele de supraveghere fără rovinieta valabilă este termenul de prescriere al pedepsei. Portivit Legii 60/2018, aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei. Prevederea reprezintă o reducere a termenului actual, care este de șase luni.


CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE