Mulți dintre românii care își fac vacanțele în străinătate preferă să închirieze un automobil pentru a avea același confort ca și acasă. Iată cinci pași de urmat pentru a nu întâmpina neplăceri:
Rezervă mașina din timp
Este indicat ca rezervarea să se facă din timp pentru ca prețul mașinii să fie mai accesibil. Rezervarea se face în doar câteva minute completând un formular online.
Citește cu atenție condițiile de închiriere
Nu ar trebui ca prețul să fie un factor hotărâtor în alegerea mașinii. Tocmai de aceea este bine ca cel care rezervă un automobil să citească cu atenție condițiile de închiriere.
Nu uitați de garanția de pe card
Pentru a împrumuta o mașină, orice firmă de închiriere blochează doritorului o garanție. Și garanțiile sunt pe măsură, putând varia de la 400 de euro, până la 1500 de euro, în funcție de mașină sau de firma de închiriere.
Nu vă zgârciți la asigurare
De obicei, în prețul unui automobil nu intră și o asigurare suplimentară. Dacă nu faceți această asigurare, în caz de accident/daună – din suma reținută pe card, vi se vor retrage banii astfel încât să acopere paguba. Încercați, chiar dacă e mai scump, să fiți asigurați 100%.
Ce acte vă trebuie pentru a conduce o astfel de mașină
Cei care vor să beneficieze de serviciile unui automobil închiriat, trebuie să aibă un permis de conducere valid, o carte de identitate/pasaport și un card de credit embosat cu bani pe el (de aici se oprește garanția).