Libertatea publică azi prima parte a unui interviu cu polițistul Valer Kovacs, în care acesta face dezvăluiri despre problemele din sistem.
Citește și:
1 din 3 șoferi români riscă, cu bună știință, amendă de 1.800 de lei. Ce regulă încalcă
Accidentul de manual care împarte internetul în două: are dreptate şoferul amendat? ( Video)
Iată o parte din acest interviu în care aflăm despre cum trebuie date amenzi cu orice preț.
„Domnule Valer Kovacs, ați precizat într-o scrisoare către premierul Orban că încă se merge pe principiul ‘cine are mai multe sancțiuni’. Concret, există competiție între polițiști care dă mai multe amenzi?
– Nu este competiție între polițiști, este competiție între șefi. Șefii ies în față cu cine are mai multe amenzi pe structură. În funcție de lucrurile astea, se fac avansările înainte de termen și se dau salariile de merit. Eu am transmis, inclusiv domnul Despescu a transmis într-o videoconferință, după ce s-au mărit amenzile la ultima Ordonanță, a transmis clar să nu mai mergem pe sancțiuni la rupere, pentru că nu e normal.
– A avut efect?
– A avut efect parțial. Unii șefi nu au înțeles.
-Deci șefii încurajează să se dea cât mai multe sancțiuni.
-Nu că șefii încurajează. Șefii pun presiune.
-Cum pun presiune? -Păi foarte simplu. Haideți că se poate, uitați la alte structuri, uitați la ăia câte amenzi au. La noi de ce nu se poate?
-Ați scris că aveți dovezi în privința presiunii ca să dați amenzi și acum, în Starea de Urgență?
-Am dovezi, dar nu pot să le fac publice. Am mesaje trimise de la șefi. Altfel nu scriam acest lucru.
– Cam câte sancțiuni se dau în medie pe zi?
– Nu se cere un număr de sancțiuni pe zi. Dar se merge pe principiul, cum era la începutul anilor 2000, când m-am angajat eu, nu poți să vii din teren fără nici o sancțiune. Mie nu poate să îmi ceară cineva sancțiune dacă eu am legitimat persoanele, am verificat în baza de date și efectiv nu am la ce să îi dau sancțiune. Nu mă pun să verific presiunea la roți sau dacă are numărul murdar”. Citește acest interviu pe libertatea.ro