Producătorul german, Continental, a făcut o investiție de 1,9 milioane de euro în cadrul platformei logistice din Timișoara. Noul sistem de depozitare integral automatizat ocupă 1.000 mp și poate acomoda 42.500 de cutii. De asemenea, noua tehnologie permite o reducere a suprafeței utilizate inițial în acest scop cu 50%.
Continental deține deja șapte unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov, Slatina și Iași. De asemenea, compania deține un centru de distribuție al anvelopelor în București. În total, firma germană are în jur de 20.000 de angajați doar în România.
Noul sistem inteligent a fost dat în folosință începând cu 18 aprilie în cadrul fabricii de componente electronice Continental din Timișoara. În acest moment, centrul de producție beneficiază de primul asemenea echipament din cadrul Continental la nivel mondial.
Citește și:
Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini
Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?
Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand
Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce
Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad
7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică
Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială
Dr. Ralf Luchs, directorul unității de producție a declarat că achiziționarea acestui sistem inovativ reprezintă un pas mare întreprins de noi în acest sens. Decizia de a investi 1,9 milioane de euro în echipamentul de depozitare modular și ultramodern a venit odată cu cântărirea beneficiilor pe care acesta ni le asigură'.
Sistemul complet automatizat de gestiune funcționează cu ajutorul unor roboți. Aceștia sunt alimentați cu baterii și colectează și stivuiesc cutiile cu produse în interiorul unui cadru metalic. Sistemul are o capacitate maximă de 42.500 de cutii, care mai apoi sunt rearanjate și livrate automat către stațiile de ridicare dedicate.
Integrarea sistemului de depozitare inteligent oferă servicii mai rapide și mai ergonomice la un cost total redus considerabil. De asemenea, uzina de la Timișoara face un pas important în direcția industriei de tip 4.0.