Cu cât s-au scumpit benzina și motorina în 2017

vezi galeria foto

Benzina s-a scumpit cu 8,66% față de începutul anului 2017, iar motorina a consemnat o majorare de preț de 11,2%, potrivit unei analize bazate pe datele Comisiei Europene.


Imaginea anului în România! A mers prin tot Bucureștiul cu porcul în portbagaj

Noua taxă auto se va aplica tuturor proprietarilor

Datele arată însă că prețurile actuale sunt cu aproape 15% mai mari față de valorile înregistrate în vară. Vina este pasată între Guvern, companiile petroliere și… uragane.

Reamintim, anul 2017 a debutat cu eliminarea supraaccizei de 7 eurocenți pe litru și a taxei pe stâlp, în valoare de 1% din valoarea activelor. Cele două taxe au fost date ca motivație în anii trecuți pentru scumpirea carburanților de către companiile petroliere.


Un polițist de la circulație a făcut gestul suprem la înmormântarea Regelui. Toți șoferii l-au lăudat

ASTA E CEA MAI NESIGURĂ MAȘINĂ! E plină România de acest model!

Anul 2017 a început cu benzina la 5,185 lei pe litru și cu motorina la 5,167 lei pe litru, potrivit raportării din data de 2 ianuarie, disponibilă pe site-ul Comisiei Europene. Pe românește, la început de 2017, datele statistice nu arată nicio modificare față de finele anului 2016. Acum, însă, la raportarea din 11 decembrie, prețul a urcat vertiginos: benzina a ajuns la 5,185 lei pe litru, iar motorina, la 5,238 lei pe litru.


Față de mijlocul lui ianuarie, scumpirea este de 8,66% la benzină și de 11,2% la motorină. Față de nivelurile înregistrate în vară însă, carburanții s-au majorat cu 14-15%. Care este cauza?

Cine mai e ca el? Toți au râs de posesorul unui Ferrari din București!

Fostul șef de la Ferrari, vești despre Michael Schumacher

Ei bine, cauze sunt mai multe. La începutul lunii august, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere pe propriul site un proiect de majorare a accizelor la carburanți.


La acel moment, premierul Mihai Tudose dădea asigurări că benzina și motorina nu se vor scumpi, ba chiar amenința voalat companiile petroliere că va majora redevențele la petrol, în cazul în care vor opera majorări de preț.

Guvernul a adoptat actul normativ, în două trepte: 15 septembrie și 1 octombrie.

Prețul, însă, tot a crescut. Mai întâi, miniștrii și oficialii statului au dat tot felul de explicații aiuristice, ba că scumpirea nu există, ba că nu alimentează sau nu au carnet de șofer.


Într-un final, premierul Mihai Tudose a recunoscut scumpirea carburanților, dar a dat vina pe o serie de uragane, care au majorat prețul țițeiului la nivel mondial. La acel moment, datele statistice arătau că scumpirea este mai mare decât impactul accizei.

Samsar prins de client! A scos la vânzare o mașină, dar a uitat să modifice pozele….

Băiatul unei judecătoare din Craiova A ATACAT CU BÂTA în trafic – VIDEO

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE