Auto Bild România a publicat o serie de articole referitoare la tot ce trebuie să știi când vine vorba despre achiziționarea și aducerea în țară a unei mașini second-hand din Germania.
Temele propuse în seria „Cum aduci o mașină din Germania” îți vor prezenta toți pașii de la A la Z. De asemenea, te vor pregăti pentru situațiile neașteptate cu care te poți întâlni în această experiență.
Fie că doar te-ai gândit la posibilitatea achiziționării unei mașini rulate sau dacă ești deja gata de plecare către tărâmul autostrăzilor fără limită de viteză, poți consulta cu încredere lista articolelor noastre:
Cum aduci o mașină din Germania – La ce trebuie să fii atent când îți alegi o mașină second-hand din Germania?
Știi exact ce tip ce mașină îți trebuie? Dacă pleci peste hotare să îți cumperi un autoturism, ar trebui să ai un gând precis cu ce îți dorești. Nu de alta, dar te poți întoarce pe jos dacă nu îți faci temele corespunzător.
Tot în cadrul acestui articol îți vom prezenta diverse ponturi și sfaturi în ceea ce privește utilizarea site-urilor de anunțuri. De asemenea, îți arătăm ce trebuie să urmărești pentru a evita țepele. Mai multe detalii în articolul din link-ul de mai sus.
Ce trebuie să faci înainte de a pleca din țară? Cât te costă să aduci o mașină second-hand din Germania?
Știm deja că ești hotărât, vrei să pleci în Germania ca să-ți cumperi o mașină second-hand. În ce zonă a țării vrei să te duci? Știai că mașinile din zona orașului Nürnberg sunt mai ieftine? Sau că o sumedenie de autohaus-uri de calitate se află în orașele Dormund, Essen, Düsseldorf și Köln?
De asemenea, trebuie să te gândești cu ce ești mai avantajat să călătorești până acolo. Cea mai rapidă și adesea cea mai ieftină metodă de a ajunge în Germania este cu avionul. Poate ai noroc și te ajută un prieten cu mașina. Sau poate deja ai un prieten care locuiește în Germania și te poate ajuta cu transportul cât ești acolo.
Știi în ce zi trebuie să ajungi ca să fii sigur că ai timp să alegi o mașină și să o și înmatriculezi? De asemenea, îți mai oferim sfaturi de cazare și de cumpărături pentru a economisi cât mai mulți bani. Găsești mai multe detalii în articolul din link-ul de mai sus.
Variante ieftine de transport România – Germania
Curse de avion directe România – Germania
Autocar România – Germania
În mod evident, cea mai ieftină și rapidă metodă de a ajunge în Germania este cu avionul. Dacă îți achiziționezi bilete cu câteva luni înainte de la o companie low cost, poți economisi sute de euro. Sigur, asta se întâmplă într-un caz ideal, dar noi îți prezentăm o listă cu toate orașele din Germania în care poți zbura direct din România. Pe lângă asta, ți-am pregătit câteva ponturi pentru a găsi un zbor cât mai ieftin.
Ce trebuie să verifici la o mașină second-hand din Germania înainte să o cumperi?
Un autoturism second-hand poate face o primă impresie foarte bună. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la o lungă listă de aspecte înainte de a bate palma cu vânzătorul. Acest subiect este detaliat într-un articol separat.
Cum aduci o mașină second-hand din Germania pe platformă?
De ce ar putea fi o alegere mai inspirată să-ți aduci mașina pe platformă? Nu are verificarea tehnică HU valabilă (TÜV)? Nu ai de gând să conduci în jur de 2.000 km și preferi să ți-o aducă cineva în siguranță în țară? Și cel mai important aspect, cât costă toată distracția? Găsești mai multe detalii într-un articol dedicat.
Numerele zoll (de tranzit). Ce sunt, ce durată de valabilitate au și de unde le obținem?
Pentru a putea aduce pe roti un autoturism din Germania, trebuie să obținem numere de tranzit pentru acesta. Condiția pentru a putea exporta o mașină pe roți din Germania este ca inspecția tehnică să fie valabilă. Toate acestea și mai multe detalii pe subiect au fost explicate pe larg într-un articol separat.
Ce trebuie să faci înainte de a pleca la drum după ce ai achiziționat o mașină second-hand din Germania?
Ești cum nu se poate mai fericit. Ți-ai cumpărat o mașină excelentă din Germania. I-ai făcut numere de tranzit și acum ești pregătit să pleci la drum. Totuși, ce ar trebui să mai faci înainte să pornești? Toate de mai sus și câteva ponturi din experiența personală le găsești într-un articol dedicat.
Ce trebuie să faci pe drum după ce ai achiziționat o mașină second-hand din Germania?
În acest articol vă sfătuim de unde este cel mai indicat să alimentați, unde ar trebui să vă opriți pentru a vă odihni și de unde vă puteți achiziționa viniete pentru țările pe care le veți tranzita în drum spre România.
Ce acte îți trebuie pentru înmatriculare auto adusă din Germania?
Ai ajuns cu mașina în țară și nu știi ce trebuie să faci și unde trebuie să te duci pentru a o înmatricula în România? Stai liniștit, am pregătit un ghid care să te ajute și aici. Vei primi toate detaliile care contează și câteva ponturi într-un articol dedicat.
Dacă te-ai răzgândit și vrei să cumperi o mașină nouă, Auto Bild a scris ghidul cumparatorului auto!
Articolul incepe prost din start! Se vede ca este scris la gramada, doar de dragul de a umple pagina. Cum poti sa recomanzi cuiva sa-si ia bilete de avion low cost cu cateva luni inainte ???? De unde stii in ce zona a Germaniei o sa gasesti masina, sau ne recomandati sa gasim apoi masina dupa orasul in care am luat deja biletul? Un non sens grav. Dai apoi pe taxi sau pe inchiriat masina cat nu face
Salut, Andrei!
Acest articol marchează începutul unei serii pe care o vei putea citi pe parcursul următoarelor zile. Fiecare intertitlu va avea un link care te va duce la un articol dedicat pe acel subiect.
În ceea ce privește comentariul tău de mai sus, da, chiar și biletele cumpărate de la o companie low cost sunt mai ieftine dacă sunt cumpărate din timp. Asta nu inseamna ca nu poti prinde o oferta cu cateva zile inainte de plecare. Noi te sfatuim sa te documentezi si sa cauti pe site-urile respective pe o perioada prelungita, cu saptamani sau chiar luni inainte de momentul in care vrei sa faci achizitia.
Este adevărat, nu știi exact în ce zonă a Germaniei vei găsi mașina mult visată, dar acest lucru depinde și de tipul de mașină pe care îl cauți, iar exact acesta este rolul documentarii. Dacă îți dorești o Skoda Octavia sau un VW Passat, sunt șanse foarte mari de a găsi aceste mașini în aproape orice zonă a Germaniei ai alege.
În cazul unui autoturism rar, de exemplu Renault Twingo RS, șansele vor fi mai mici de a găsi mai multe exemplare în aceeași zonă. De asemenea, mașinile rare se vând mult mai greu, deci ai șanse mai mari de a găsi mașina chiar și la două luni după ce ai descoperit anunțul.
Nu am menționat nimic de taxi în articol, deoarece este foarte scump. Oricum, ideea era sa ajungi acolo cheltuind cât mai putini bani. În urma multiplelor experiențe reușite, putem garanta că mașina de închiriat este cea mai convenabilă opțiune de a vizita cât mai multe autohausuri dintr-o anumită zonă într-un timp cât mai scurt.
Daca mai sunt neclaritati, te rugam sa ne scrii.
Va multumim pentru articol, este foarte util!
Buna ziua,
Mai intai vreau sa va multumesc pentru efortul depus in postarea acestui articol. este foarte detaliat si extrem de util.
am o intrebare a carei raspuns nu se regaseste in articol:
Daca masina se achizitioneaza de la un privat in germania si are numere de inmatriculare germane valabile, mai este nevoie de obtinerea numerelor Zoll pentru a aduce masina in tara si a o inmatricula?
Multumesc pentru raspuns,
Radu
Bună ziua,
Din păcate, nu este posibilă înmatricularea unui autoturism cu numere negre nemțești (permanente) în România. Pentru a vinde o mașină în Germania, proprietarul trebuie să o radieze din circulație. Acest pas impune automat predarea plăcuțelor de înmatriculare către autoritățile germane. Așadar, este obligatorie obținerea numerelor de tranzit (Zoll) pentru a aduce mașina pe roți. Însă, în cazul în care doriți să o aduceți pe platformă, este suficientă doar radierea.
Mult succes!