Dacia se pregătește să lanseze mașina electrică pentru toate buzunarele. Când apare pe piață?

Concept Dacia electrică

vezi galeria foto

Conform publicației britanice Daily Express, Dacia se pregătește să cucerească segmentul economic al pieței mașinilor electrice. Producătorul auto român este deja recunoscut la nivel internațional pentru accesibilitatea modelelor alimentate cu combustibili fosili, dar încă nu a lansat niciun autoturism eco.


Nu oficial, cel puțin. În 2016, Prime Motors Industry a dezvăluit la Salonul Auto București un Logan electric disponibil în trei versiuni: cu baterie de 11 kWh (autonomie de 125 de kilometri), de 22 kWh (250 de kilometri) sau de 45 kWh (500 km).

 

Citește și…

Impozit auto 2019: cât trebuie să plătim și care este termenul-limită

Toyota Guardian este sistemul de siguranță care nu te lasă să faci accident

Hyundai redefinește termenul „off-road’. A creat mașina cu picioare

Tinerii din medii defavorizate pot urma gratuit școala de șoferi

Lamborghini Huracán EVO: Nu e doar un simplu facelift

Producție record pentru Duster: 2018 a fost un an bun pentru Uzina Dacia de la Mioveni

Și-a uitat copilul pe plafonul mașinii și a intrat pe autostradă. Cum au reacționat ceilalți șoferi

Găsite într-o hală din Bulgaria: 11 BMW Seria 5 E34 cu zero kilometri


 

În curând, Dacia va lansa și o mașină electrică oficială. Nu există prea multe detalii în acest moment, dar presa străină estimează că modelul nu va intra în producție de serie mai devreme de 2020, fiind construită pe o platformă nouă. Este posibil ca anul acesta să vedem primele imagini cu viitoarea Dacie electrică.

Jean-Christophe Kugler, directorul operaţiunilor Renault în zona Eurasia, declara în 2017 jurnaliștilor englezi că introducerea vehiculelor electrice în oferta Dacia nu va afecta poziționarea brandului: „Vom rămâne șocant de accesibili financiar’.


Acest lucru va fi posibil „împrumutând’ tehnologia celorlalți membri ai Alianței Renault-Nissan: „Avantajul de a fi într-un mare grup industrial este că ne putem mişca rapid, deoarece tehnologia necesară (n.r. propulsia electrică) deja există’, explică Kugler.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Li Viu

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE