De ce nu te ajută nimeni pe stradă în cazul unui accident rutier în India?

În țările civilizate, legea îi obligă pe participanții la trafic să acorde primul ajutor în cazul unor accidente rutiere. Ce se întâmplă însă în India lasă mult de dorit.

În cazul majorității accidentelor rutiere, martorii nu se opresc să-i ajute pe cei răniți în urma coliziunii. Tocmai de aceea, rata de mortalitate în urma accidentelor este mai mare în India decât în alte regiuni mai puțin civilizate.

Conform celor care trăiesc în țara cu mai bine de un miliard de locuitori, oamenii nu-și ajută semenii dintr-un motiv de-a dreptul ieșit din comun: „Dacă îi ajuți pe cei răniți, poliția va crede că faci acest lucru din vinovăție și riști să fii suspect”, afirmă conform BBC Piyush Tewari, unul dintre militanții care luptă pentru drepturile omului.

Povestea celui mai grav accident rutier din România! Cum au ascuns comuniștii faptul că 48 de oameni și-au pierdut viața!

Piyush Tewari a povestit cazul vărului său, în vârstă de 17 ani, care a fost accidentat în drum spre școală. „A fost lovit de o mașină, o mulțime de oameni au oprit, dar nimeni nu a ajutat. A sângerat până a murit pe marginea drumului”, a spus Tewari.

Într-un studiu realizat în 2013, fundația condusă de Piyush Tewari a constatat că 74% dintre indieni nu sunt dispuși să ajute victima unui accident rutier.

Adaugă un comentariu