De mult n-am văzut un BMW nou atât de… BMW! Însă roadsterul BMW Skytop va fi asamblat în prea puține exemplare.

vezi galeria foto

Ce-ți mai rămâne de făcut când ai mașini de serie care se vând bine-mersi și ți-ai asigurat viitorul cu electricele din seriile „i’ și Neue Klasse? Treci la producții de serie foarte reudsă, cu pretenții exclusive. Pe scurt, cam așa se explică proaspătul debut al seriei limitate BMW Skytop.


BMW Skytop reia abordarea BMW 3.0 CSL – dezvăluit în 2022 pentru a marca cea de-a 50-a aniversare pentru BMW M GmbH – pe ideea unei serii propuse în manieră ultraexclusivă, cu evident potențial colecționabil.

Ce vă putem spune acum despre noul model sportiv cu caracter roadster-targa BMW Skytop? S-a menționat un consum WLTP mixt de benzină (da, nu de curent!) de 11,6 litri/100 km, sub capota din față găsindu-se cel mai puternic propulsor V8 din patrimoniul mărcii. Vorbim despre o cilindree de 4,4 litri și o putere maximă de 625 CP, motor ale cărui resurse sunt valorificate prin intremediul unei cutii de viteze automate cu 8 trepte de tip Steptronic Sport și al unei trecțiuni integrale inteligente din seria xDrive. Mai notăm că accelerația de la 0 la 100 km/h durează doar 3,3 s.


Așadar, BMW Skytop integrează bucuria de a conduce pentru care marca este renumită într-un design elegant atemporal, cu proporții și forme irezistibile, caracterizat de măiestrie și precizie în fiecare detaliu. Prezentat inițial sub forma prototipului BMW Concept Skytop la Concorso dEleganza Villa dEste 2024 de pe malul Lacului Como, noul BMW Skytop a transmis valuri de entuziasm printre cunoscătorii și pasionații de automobile ajunși atunci la fața locului. Acest efect încurajator i-a determinat pe cei de la BMW să transforme conceptul într-un automobil comercializabil care va fi produs într-o serie strict limitată de 50 de exemplare.


CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE