Deschizător al unei noi ere în istoria mărcii sportive franceze, Alpine A290 mizează totul pe puterea electricității.

vezi galeria foto

Lesne de observat, Alpine A290 are la bază seria Renault 5 E-Tech și propune o interpretare electrică pentru valorile tradiționale ale mărcii din Dieppe: performanța, agilitatea și conceptul lightweight. Alpine A290 este modelul care inaugurează așa-numitul Alpine 100% electric Drean Garage.


Alpine A290 transpune toate caracteristicile generos apreciate de către cei care au urcat la volanul unui coupe A110 într-o mașină sport urbană. Dezvoltat în concordanță perfectă cu ADN-ul mărcii Alpine, A290 este compact și agil, oferind performanțe sportive ușor de pus în valoare, în același timp punând la dispoziție o utilizare de zi cu zi prietenoasă. Platforma sa electrică, realizată pornind de la tehnologia pusă la punct de compania Ampere, plus facilitățile energetice privitoare la simbioza dintre automobil și locuință, inclusiv Mobilize Power și reîncărcarea bidirecțională V2G, îl definesc ca parte dintr-un ecosistem electric complet care oferă cea mai bună experiență de utilizare posibilă în prezent.


Alpine A290 este asamblat la uzina din Douai, în cadrul ansamblului industrial ElectriCity. Motorul electric este construit tot în Franța, la unitatea Megafactory din Cléon. Bateria va fi produsă în Franța începând cu vara anului 2025. Platforma AmpR Small oferă o bază excelentă pentru micul vehicul sportiv Alpine, fiind observabilă o lărgire cu 60 mm a ecrtamentului, direct legată de prezența vizuală dorită de echipa de design Alpine condusă de Antony Villain. Altfel, dimensiunile sale rămân conforme clasei mici: lungime – 3990 mm, lățime – 1820 mm, înălțime – 1520 mm, ampatament – 2530 mm.


Motorul lui Alpine A290 provine din clasa superioară, după cum a făcut și Jean Rédélé la vremea lui cu al său Renault 4CV transformat în Alpine A106. În cazul lui Alpine A290, s-a procedat astfel: a fost schimbat motorul, au fost adăugate elemente tehnice dedicate, o suspensie exclusivă, frâne specifice, anvelope și management al cuplului anume calibrate și, bineînțeles, estetica Alpine. Astfel a fost realizată una dintre cele mai performante mașini din segment, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde, putere de 220 CP, cuplu de 300 Nm și o masă proprie de doar 1.479 kg. Confortul și caracterul practic au fost păstrate în această mașină de oraș cu 5 uși și 5 locuri, care are o capacitate a portbagajului de 326 de litri și un diametru de bracaj de 10,20 metri. Rezultatul este cea mai bună versatilitate imaginabilă în segmentul B, cu senzații palpitante în utilizarea de zi cu zi. Istoria Alpine se repetă în era electrică.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE