Emisiile de dioxid de azot, produse în special de vehiculele cu motoare diesel, au provocat aproximativ 6.000 de decese premature în Germania, în anul 2014, asociate unor afecţiuni cardiovasculare.
Povestea primei autostrăzi din România! Visul lui Ceaușescu S-A CONSTRUIT ÎN TIMP RECORD!
„Trebuie să facem tot posibilul pentru ca aerul nostru să fie bun şi sănătos’, a declarat Maria Krautzberger, coordonatoarea unui studiu realizat de Oficiul Federal german pentru Mediu, studiu bazat pe numeroase statistici ştiinţifice şi epidemiologice.
Cum arată cel mai tare vehicul al jandarmilor! E o DACIA DUSTER MODIFICATĂ!
Amenda pentru rovinietă s-ar putea prescrie în doar patru luni
În afara acestor decese, emisiile de dioxid de azot sunt responsabile şi de creşterea numărului de cazuri de diabet, hipertensiune, accidente vasculare cerebrale, maladii pulmonare cronice şi astm.
Astfel, 8% dintre cazurile de diabet înregistrate în Germania în 2014, adică 437.000 de persoane şi respectiv 14% dintre cazurile de astm (439.000 de persoane) sunt provocate direct de emisiile de dioxid de azot (NO2). Conform concluziilor studiului, oraşele mari din Germania, unde circulaţia auto este intensă, trebuie să ia primele măsuri.
Maria Krautzberger a subliniat că automobilele cu motoare diesel reprezintă una dintre principalele surse ale poluării cu oxizi de azot din aer.
Traficul rutier este responsabil de 60% din emisiile de dioxid de azot din aerul oraşelor germane, iar dintre emisiile poluante din trafic, 72% provin direct de la motoare diesel.
Sursa: digi24.ro