Doar jumătate dintre șoferii Uber au autorizație. Ce riscă ceilalți

vezi galeria foto

Noua lege privind modul de operare a serviciilor de ride-hailing va intra în vigoare la 1 noiembrie, însă abia jumătate dintre șoferi au reușit să obțină până acum autorizație specială de transport.


Citește și: 

Noua funcție Uber: Cum te asiguri că urci în mașina corectă

Șofer de Uber, arestat din cauza pasagerului pe care îl transporta. Ce a făcut clientul

Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern în luna iunie – și care specifică noile reguli de funcționare a serviciilor de ride-hailing – a primit recent un amendament prin care termenul limită să fie prelungit până la 1 februarie 2020. Însă, până la votarea sa în Camera Deputaților, termenul limită actual este 1 noiembrie 2019.


Ca o măsură de precauție, reprezentanții Uber fac apel public la șoferii parteneri să obțină autorizațiile necesare de transport până în termenul limită inițial; conform Uber România, mai puțin de jumătate dintre șoferi dețin toate actele care vor fi necesare prestării acestui serviciu după 1 noiembrie 2019.

Pentru a-i încuraja pe cei care încă nu au terminat procesul de autorizare, Uber suplimentează numărul de angajați ai centrului de suport pentru șoferii parteneri și a anunțat că cei care își vor face actele mai repede vor beneficia de comision 0% pentru cursele realizate. Oferta este valabilă până la finalul lunii în curs.


Din momentul intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență adoptată de Guvern la finalul lunii iunie – adică fie de la 1 noiembrie 2019, fie de la 1 februarie 2020 – șoferii Uber care nu vor dispune de actele necesare prestării acestui serviciu riscă amenzi de până la 5.000 de lei, dar și confiscarea plăcuțelor de înmatriculare.

Sursă foto: Quotecatalog

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE