Euro NCAP: Care este mașina cu cele mai bune sisteme de asistență?

vezi galeria foto

Organizația Euro NCAP, specializată în verificarea siguranței mașinilor de pe piața europeană, a publicat rezultatele unei noi sesiuni de teste de siguranță. Dintre cele șase autoturisme supuse probelor, patru au obținut punctaj maxim.


Cea mai nouă sesiune de „crash tests’ a verificat nivelul de siguranță pe care îl oferă modelel: DS 3 Crossback (Standard și Safety Pack), Kia Ceed (Standard și Safety Pack), Mercedes-Benz Clasa B (Standard), Mercedes-Benz GLE (Standard), Tesla Model 3 (Standard) și Skoda Scala (Standard).

Primele două, DS 3 Crossback și Kia Ceed au obținut o medie de 4 stele din 5 în versiunile lor standard, însă introducerea pachetului Safety în ecuație le-a ajutat să atingă valoarea maximă: 5/5.


 

Citește și:

Coadă la ANAF: poţi să îţi cumperi BMW 318 şi VW Bora cu salariul pe două luni!

CEA MAI TRISTĂ VESTE: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher!

Cum a vrut şoferiţă din Prahova să-i fraierească pe polițiștii care o amendau!

 

Dintre cele șase autotusime, Tesla Model 3 impresionează la capitolul sisteme de asistenţă pentru siguranţă. În această rubrică, mașina a bifat excelentul scor de 94%, cu 16 procente mai mult decât Mercedes-Benz GLE, care se clasează pe locul secund din acest punct de vedere.


Performanța atinsă de Tesla se datorează unor sisteme precum Lane Assist, Speed Assist sau Autonomous Emergency Braking. De asemenea, merită subliniat faptul că 94% este cel mai bun procentaj obținut de vreun vehicul în baza celui mai recent protocol de testare al Euro NCAP.

Cât despre siguranța pasagerului din față, Skoda Scala domină clasamentul, cu un punctaj de 97% în dreptul acestei rubrici. „Acest rezultat pune Scala printre cele mai bune mașini de familie testate de Euro NCAP la acest capitol, alături de Mercedes-Benz Clasa A și Mazda 3‘, au declarat reprezentanții organizației europene.


Rezultatele înregistrate de cele șase mașini pot fi consultate în detaliu pe site-ul oficial Euro NCAP.

 

Sursa foto: Steve Jurvetson, via Wikipedia

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE