Platforma tehnică PPE, proiectată pentru a funcționa la o tensiune de 800 V, este realizarea pe gare marca germană contează pentru a obține prestații cu adevărat reprezentative în spiritul premium Audi. SUV-ul Audi Q6 e-tron este primul model al mărcii care folosește platforma PPE și acum poate fi comandat de către clientela din țara noastră. Prețul său de bază este de 76.230 de euro.
Punctul cel mai sensibil al automobilelor electrice rămâne, la ora actuală, autonomia. Audi Q6 e-tron plusează semnificativ la acest capitol prin bateria litiu-ion nou dezvoltată, constând în douăsprezece module și 180 de celule prismatice, cu o capacitate totală brută de 100 kWh (94,9 net). Această baterie asigură o autonomie de până la 625 km.
Datorită tehnologiei de 800 V și a unui flux maxim de încărcare de până la 270 kW, sistemul lui Audi Q6 e-tron poate să reîncărcați până la 255 km autonomie în doar zece minute, la o stație de încărcare adecvată, de mare putere, tip HPC.
La bord, noul sistem de infotainment folosește pentru prima dată Android Automotive OS ca sistem de operare. Utilizatorul poate primi conținut și actualizări în regim over-the-air și are acces la aplicații direct de pe ecranul central, fără să mai fie necesară conectarea unui smartphone, ci doar prin folosirea Apple CarPlay sau Android Auto.
Audi Q6 e-tron este, așadar, un SUV premium de dimensiuni medii, cu o lungime de 4.771 milimetri, ce oferă spațiu maxim și confort în utilizarea de zi cu zi. Ampatamentul de 2.899 milimetri oferă mult spațiu pentru cinci pasageri cu bagaje, îndeplinind, astfel, cerințele pe care le au clienții de la un astfel de automobil. Acesta întruchipează stilul tipic de SUV Audi, cu un limbaj de design e-tron mai rafinat.
Audi Q6 e-tron vine și cu prima semnătură luminoasă digitală activă din lume, SUV-ul electric deschizând o nouă eră caracterizată prin design și estetică unice pentru Audi. Modulul software dintr-unul din cele cinci computere de domeniu face posibilă această formă de semnătură luminoasă: cele șase panouri OLED, cu un total de 360 de segmente, generează o imagine nouă la fiecare zece milisecunde, folosind un algoritm dezvoltat special.