A furat din greșeală un Ford Taurus în urmă cu 21 de ani, iar acum îl caută pe proprietar

vezi galeria foto

Iată o situație care ridică foarte multe semne de întrebare: un bărbat a furat din greșeală un Ford Taurus, în urmă cu 21 de ani, iar abia acum încearcă să-l contacteze pe proprietarul mașinii pentru a-i oferi explicații. Ceea ce pare a fi premisa unui film de comedie este, de fapt, o întâmplare reală și nu atât de trasă de păr pe cât am crede.


Kevin Freedman, un canadian în vârstă de 38 de ani, a postat recent pe Twitter un mesaj cât se poate de ciudat, adresat întregii comunități online: „Hei, rețea socială, am nevoie de ajutorul tău ca să găsesc pe cineva. Pe vremea când eram adolescent, am fost implicat într-o situație absurdă și vreau s-o găsesc pe cealaltă persoană implicată, pe victimă. Vedeți voi, în vara lui 1998, am furat din greșeală mașina cuiva. Și nu aveam habar de asta‘.

În vârstă de 17 ani pe vremea aceea, Kevin Freedman lucra ca instructor de înot și salvamar. Într-o pauză de la muncă, a hotărât să iasă în oraș pentru a rezolva rapid câteva comisioane. Neavând mașină proprie atunci, a întrebat o colegă dacă ar putea s-o împrumute pe a ei. Aceasta a acceptat și i-a înmânat cheile unui Ford Taurus alb, despre care i-a spus că îl așteaptă în parcare.


În parcarea bazinului de înot, Freedman a găsit într-adevăr un Ford Taurus alb, cu geamurile coborâte și portierele descuiate. S-a urcat la volan, a încercat în repetate rânduri să pornească motorul, dar nu reușea. După ce și-a cuplat centura de siguranță, a mai încercat o dată și a reușit.

M-am gândit că nu mai auzisem de o asemenea tehnologie până atunci, că poate era un mod de a nu putea porni mașina fără să porți centura de siguranță‘, își amintește bărbatul.


Două Ford Taurus, o singură cheie

Totuși, adevărul este că mașina respectivă nu era cea a colegei sale de muncă, ci doar un alt Ford Taurus alb, model foarte comun în Canada acelor vremuri. Deși cheia nu se potrivea perfect, funcționa după repetate încercări – o problemă destul de gravă, despre care internauții afirmă că era comună printre modelele Ford fabricate în acea perioadă.

Neștiind acest lucru, Freedman credea că a defectat el cumva autoturismul și se simțea vinovat. Totuși, s-a deplasat în oraș conform planului inițial, și-a rezolvat comisioanele și s-a întors la bazinul de înot, unde i-a înapoiat cheile colegei sale.


După ce femeia a plecat acasă, tânărul a observat că acel Ford Taurus alb era încă în parcare. S-a gândit că i-a stricat mașina atât de tare, forțând cheia, încât colega nu a mai putut porni de pe loc și s-a deplasat cu vreun alt mijloc de transport. A doua zi, a aflat adevărul.

Colega de muncă i-a explicat că mașina respectivă nu este a ei și că în ziua anterioară, câtă vreme el fusese plecat în oraș, o clientă a piscinei anunțase personalul că i-a fost furat autoturismul. Aceasta a revenit abia a doua zi, însoțită de polițiști, doar pentru a descoperi că mașina ei Ford Taurus era parcată exact acolo unde o lăsase ultima oară. Nimic nu dispăruse din habitaclu, geamurile erau tot coborâte, totul era exact ca înainte.


 

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Freedman este convins că polițiștii au crezut-o ușor instabilă psihic pe victima furtului și bănuiește că și ea s-o fi îndoit de propriii ochi. De teamă să nu aibă probleme cu autoritățile, tânărul nu i-a dezvăluit femeii adevărul niciodată.


Dacă tot a înapoiat mașina atunci, te poți întreba ce rost mai are ca bărbatul să o contacteze acum pe proprietară. Kevin Freedman își explică intenția: „M-am tot întrebat cum ar fi să aud cealaltă latură a poveștii. Să știu ce anume le povestește ea prietenilor sau dacă îi este prea rușine să spună cuiva, pentru că are impresia că mașina nu a fost furată cu adevărat. […] A fost genul acela de experiență care te poate face să crezi că ai greșit, să nu înțelegi exact cum ai putut face o asemenea gafă. Deci îmi doresc să o anunț, după toți acești ani, că întâmplarea a avut într-adevăr loc și că nu și-a imaginat-o‘.

Este incredibil cât de ușor puteau fi furate mașini în anii 90, folosind chiar cheile altui exemplar al aceluiași model. Totuși, nici autoturismele moderne nu sunt 100% sigure din acest punct de vedere. Clubul Automobilistic General German a realizat recent un experiment prin care a „spart’ 230 de mașini cu acces și pornire fără cheie, dintr-un total de 237, folosind un simplu prelungitor wireless. Puteți citi un material pe acest subiect și în Revista Auto Bild România, numărul 6/2019.

 

Sursa: cbc.ca / Sursa foto: IFCAR, via Wikimedia Commons

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE