Începând de weekendul trecut, românii se pot deplasa mai rapid de acasă până la gura de metrou sau stația de autobuz și, odată coborâți din mijlocul de transport în comun, până la birou.
Serviciile de închiriat trotinete electrice au ajuns oficial în România, Wolf-E fiind brandul care sparge gheața în acest sector.
Wolf-E este primul serviciu de închiriat trotinete electrice lansat în România. Inaugurarea a avut loc vineri, 19 aprilie, în București.
Procedura preluării unui astfel de vehicul eco este cât se poate de simplă: instalezi aplicația companiei (disponibilă pentru iOS și Android), introduci datele personale și datele cardului, găsești o trotinetă electrică (cu ajutorul hărții interactive) și îi scanezi codul QR. Cursa poate începe. Odată ajuns la destinație, tot de pe smartphone trebuie să apeși butonul „End Ride’ (Încheie cursa), iar pe ecran ți se va afișa instantaneu costul total al călătoriei.
Închiriat trotinete electrice – Care este tariful pe minut?
Pentru utilizarea unei trotinete electrice Wolf-E se percepe o taxă de 2 lei la pornire, după care fiecare minut costă 50 de bani. Nu pot închiria vehiculul decât persoanele majore care dețin un card bancar.
Deocamdată, Wolf-E este prezent doar în București. Reprezentanții companiei au anunțat că își vor extinde activitatea și în Cluj-Napoca, începând din luna mai.
Este de reținut faptul că trotinetele electrice Wolf-E sunt dotate cu GPS și nu este permisă părăsirea orașului cu ele. Dacă cineva depășește granița, vehiculul va fi dezactivat de la distanță, iar o firmă de pază va începe demersurile pentru recuperarea lui.
Citește și:
Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen
Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore
Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993
Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața’
Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?’
Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea
Acest segment al transportului intraurban va deveni cât se poate de competitiv, în curând. Start-up-ul american Lime a anunțat că pregătește o flotă de 1.000 de trotinete electrice pentru București, printr-un parteneriat cu Primăria Capitalei. În cazul acestei firme, tariful este de 3 lei pentru deblocare și 70 de bani pentru fiecare minut petrecut pe trotinetă.
De asemenea, brandul românesc Flow va debuta luna viitoare în București și Cluj-Napoca, urmând să intre și pe piața din Timișoara până la sfârșitul anului. Compania va oferi spre închiriere trotinete electrice cu o autonomie de 30 km, flota fiind de 500 de vehicule, în primă fază.
Pe măsură ce trotinetele electrice devin tot mai populare în România, sunt mai problematice lacunele Codului Rutier în ceea ce le privește. Deocamdată, legea privind circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice este incompletă și interpretabilă, iar Poliția cere completarea Codului Rutier în acest sens.
Sursa foto: 123RF.com